Δες και αυτό

Η νέα βιβλιοθήκη της Κύπρου είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που εντυπωσιάζει!

Η νέα βιβλιοθήκη της Κύπρου είναι ένα εντυπωσιακόαρχιτεκτονικό αριστούργημα, και είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα τη δούμε να φιγουράρει στη λίστα με τις καλύτερες βιβλιοθήκες του κόσμου.

Το Κέντρο Πληροφόρησης – Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου» είναι το αποτέλεσμα προσεκτικού σχεδιασμού και εμπεριστατωμένων μελετών, όσον αφορά τις ανάγκες του Πανεπιστημίου αλλά και του τόπου. Πήρε το όνομα «Στέλιος Ιωάννου», αφού η μια και αείμνηστη Έλλη Ιωάννου, εις μνήμην του συζύγου της Στέλιου Ιωάννου, ήταν από την πρώτη στιγμή πολύτιμος αρωγός στην πραγματοποίησή της βιβλιοθήκης, δίνοντας αρχικά μια δωρεά ύψους €8.000.000, για να καταφέρουν να πείσουν τον διάσημο και κορυφαίο αρχιτέκτονα Jean Nouvel, να αναλάβει τον σχεδιασμό της.

  Το κτήριο θα στεγάσει 620.000 έντυπους τόμους, πάνω από 190.000 συνδρομές σε τίτλους ηλεκτρονικών βιβλίων, αλλά και άνω των 12.000 συνδρομών σε ηλεκτρονικά και έντυπα περιοδικά, ενώ και πέραν των 180 τίτλων σε βάσεις δεδομένων. Επίσης, όπως αναφέρουν θα επιστραφούν από την Αμερική γύρω στα 2.500 κλεμμένα αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία θα εκτεθούν στην νέα βιβλιοθήκη.

Το εντυπωσιακό αυτό έργο με τον ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του, αναμένεται να γίνει σήμα κατατεθέν, ξεπερνώντας τα σύνορα της Κύπρου, κατατάσσοντάς το στον παγκόσμιο χάρτη της αρχιτεκτονικής. Αναμένεται επίσης να καταστεί σημείο αναφοράς στον τόπο.

www.travelstyle.gr

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση