Νέα Στην Κουζίνα

Η νοστιμότερη βασιλόπιτα είναι στο Bella Stories! Δείτε τη συνταγή βήμα-βήμα (φωτο)

Η βασιλόπιτα είναι έθιμο και γιορτή σε κάθε σπίτι. Κάθε χρόνο σκεφτόμαστε τρόπους για να φτιάξουμε μια βασιλόπιτα που να κάνει τη διαφορά ή απλά μένουμε πιστοί στην κλασσική συνταγή. Αυτό που έχει σημασία τελικά, είναι η βασιλόπιτα που θα φτιάξουμε να είναι πεντανόστιμη όπως αυτή που μας προτείνει ο ζαχαροπλάστης και συνεργάτης του Bella Stories, Λάζαρος Παπαδόπουλος.

Ο ζαχαροπλάστης μας δίνει τη συνταγή και εγω την προτείνω ανεπιφύλακτα! Δοκιμάστε τη με κλειστά μάτια!!

Πάμε να δούμε τα υλικά και τη συνταγή βήμα-βήμα :

Υλικά1

4 αυγά

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα χυμό πορτοκαλί

1 κούπα καρύδια

1/2 κούπα καλαμποκελαιο

1/2 κούπα στραγγιστο γιαούρτι

2 κούπες αλεύρι

1 κουταλιά σούπας κακάο

1 κουτ γλυκού κανέλα

1 βανίλια 100 γρ κουβερτούρα

*Για στολισμό της Βασιλόπιτα της χρησιμοποιείται είτε άχνη ζάχαρη, σοκολάτα η ακόμα και ζαχαρόπαστα για 3d σχέδια !

Εκτέλεση

-Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να άσπρισει λίγο το μείγμα και ρίχνουμε και τη βανίλια

-Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και το πορτοκαλί και ύστερα προσθέτουμε το αλεύρι αφού το ανάμιξουμε με τη κανέλα και το κακάο. Το αλέυρι το κοσκινιζουμε και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα15824260_10209892217715647_744385271_o

-Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρι και χτυπάμε τα καρύδια στο μπλέντερ

-Τέλος ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και τα καρύδια και  … το μείγμα μας είναι έτοιμο!15785750_10209892225595844_1482969433_o

-Το βάζουμε σε μια λαδομένη φόρμα, το σταυρώνουμε και το βάζουμε στο φούρνο!

-Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου στο πάνω κάτω. Αφου ψηθεί περιμένουμε να κρυώσει και αρχίζουμε το στολισμό της!

15776623_10209892230875976_349901635_o

Καλή επιτυχία και καλή χρονιά σε όλους με υγεία,ευτυχία και πολλή αγάπη!

 

Λάζαρος Παπαδόπουλος,

Ζαχαροπλάστης

*φωτογράφηση:Karto Photography

 

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση