Νέα Στην Κουζίνα

Πιτσάκια σε μπουκίτσες!

Μια λαχταριστή συνταγή που θα λατρέψετε! Πιτσάκια σε μπουκίτσες από τον σεφ Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com

Συστατικά

Για την πίτσα και τη γέμιση

  • 450 γρ. ζύμη για πίτσα 
  • 4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
  • 24 κομμάτια μοτσαρέλα 1 εκ.
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1/2 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη
  • λάδι για τηγάνισμα

Για την επικάλυψη

  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη της πίτσας και κόβουμε σε 36 τετράγωνα κομμάτια 5 εκ.
  • Κόβουμε το κάθε κομμάτι της γαλοπούλας σε 9 ίσια κομμάτια.
  • Απλώνουμε σε κάθε κομμάτι της ζύμης τα υλικά της γέμισης και τα κλείνουμε καλά.
  • Τηγανίζουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι σε θερμοκρασία 180ο C για 3-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε τα πιτσάκια.
  • Σερβίρουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
  • Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε στον φούρνο στους 200ο C στον αέρα για 15 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ωραίο χρώμα.

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση