Νέα Στην Κουζίνα

Σοκολατένια με βουτυρόκρεμα ή βασιλόπιτα κέικ χωρίς μίξερ;

Σας προτείνουμε δύο τελείως διαφορετικές μεταξύ τους αλλά πεντανόστιμες βασιλόπιτες. Μια σοκολατένια βασιλόπιτα με βουτυρόκρεμα και φράουλες και μια βασιλόπιτα που θυμίζει κέικ και για την παρασεκυή της δεν χρειάζεστε καθόλου το μίξερ. Επιλέξτε αυτή που προτιμάτε και δοκιμάστε να φτιάξετε φέτος τη δική σας βασιλόπιτα! Καλη επιτυχία!

Βασιλόπιτα κέικ χωρίς μίξερ

Συστατικά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 7 γρ. μαχλέπι
  • 2 γρ. μαστίχα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 60 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 8 αυγά μέτρια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. γάλα
  • 600 γρ. σπορέλαιο
  • ξύσμα από 4 πορτοκάλια
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη

Για το σερβίρισμα

  • 600 γρ. σαντιγί
  • Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
    • Σε ένα γουδί βάζουμε τη ζάχαρη, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το μοσχοκάρυδο. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να σπάσουν.
    • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μείγμα από το γουδί, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
    • Σε άλλο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το σπορέλαιο, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.
    • Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μπολ με το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
    • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 30×40 εκ. αφού πρώτα έχουμε αλείψει ηλιέλαιο και αλεύρι για να μην κολλήσει το κέικ στα τοιχώματα.
    • Ψήνουμε για 1 ώρα.
    • Αφήνουμε να κρυώσει καλά για 1 ώρα.
    • Στολίζουμε με τη σαντιγί όλη την επιφάνεια και σερβίρουμε.

    akispetretzikis.com

    Σοκολατένια βασιλόπιτα με βουτυρόκρεμα και φράουλες!

    Υλικά

    • 1 1/2 κπ. αλευρι
    • 1 κπ. Κακάο
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 20 γρ.μπέικιν
    • 1/2 κπ. χυμό πορτοκαλί
    • 2 βανίλιες
    • 1/2 κπ. αραβοσιτέλαιο
    • 1 1/2 κπ. ζάχαρη
    • 4 αυγά
    • 115 γρ. μαύρη σοκολάτα

    Για τη βουτυρόκρεμα

    • 175 γρ. βούτυρο αγελάδος
    • 1 βανίλια
    • 1/4 κπ. κακάο
    • Λίγο γάλα
    • 1 κπ. ζάχαρη άχνη

    Για διακόσμηση

    • Φράουλες
    • Λευκή σοκολάτα
    • Ζάχαρη άχνη

    Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη μισή ζάχαρη και σιγά σιγά προσθέτουμε την υπόλοιπη μέχρι να ασπρίσει λίγο το μείγμα και ύστερα βάζουμε το αλάτι και τις βανιλιες .

    Προσθέτουμε το λάδι,το χυμό πορτοκαλί και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το αλεύρι,το μπέικιν,το κακάο κοσκινίζοντας τα και ύστερα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη μαύρη σοκολάτα αφού την κόψουμε σε λεπτά κομμάτια. Σε μια καλά βουτυρομένη φόρμα με λαδόκολλα, τοποθετούμε το μείγμα και προσθέτουμε το φλουρί! Ψήνουμε στους 150 βαθμούς (στην ένδειξη πάνω/κάτω) για περίπου 40-50 λεπτά, σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο.

    Για τη βουτυρόκρεμα χτυπάμε το βούτυρο με το κακάο, την άχνη και το γάλα μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.

    Στολίζουμε τη βασιλόπιτα με τη βουτυρόκρεμα και τις φράουλες!

    mesastikouzinablog.wordpress.com φωτογραφίες: Karto Photography

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση