Νέα Στην Κουζίνα

Φτιάχνουμε Τάκος με κιμά

Σήμερα έχουμε διάθεση για ένα πολύ νόστιμο γρήγορο πιάτο. Έτσι επιλέξαμε να φτιάξουμε τάκος με κιμά με την υπογραφή του αγαπημένου μας σεφ Άκη Πετρετζίκη.

Συστατικά

  • 8 τορτίγιες, μικρές
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. κρασί κόκκινο
  • 200 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι κόλιανδρο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Παίρνουμε μια βάση για muffin με 12 θέσεις και τη γυρίζουμε ανάποδα.
  • Διπλώνουμε τις τορτίγιες και τις βάζουμε ανάμεσα από τις ανάποδες κοιλότητες της φόρμας.
  • Ψήνουμε για 3-5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και σοτάρουμε.
  • Βάζουμε την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, τον κιμά και σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς.
  • Βάζουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να εξατμιστεί η υγρασία της σάλτσας.
  • Προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Γεμίζουμε την κάθε τορτίγια με τη γέμιση, βάζουμε από 1 κ.γ. γιαούρτι, κόλιανδρο και φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

 

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση