Δες και αυτό

Τα 5 μεγαλύτερα λάθη στο βάψιμο του σπιτιού

Λέμε πάντα «ναι» στο χρώμα, λέμε πάντα «ναι» στις δοκιμές, λέμε πάντα «ναι» στην έκφραση, λέμε πάντα «ναι» στους συνδυασμούς, λέμε όμως «όχι» στις κακές προσεγγίσεις! Παρακάτω, θα δείτε πέντε παραδείγματα που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε όταν αποφασίζετε να πρωτοτυπήσετε μέσω του χρώματος στη διακόσμηση του σπιτιού σας. Δείτε τα 5 #don’t στο βάψιμο του σπιτιού μας:

Χρωματικά περιγράμματα Το να δημιουργείτε χρωματικά περιγράμματα στις επιφάνειες των τοίχων γύρω από κάτι συγκεκριμένο είναι μια ιδιαίτερα μοντέρνα προσέγγιση που όταν γίνεται σωστά δίνει εκπληκτικά αποτελέσματα. Πρέπει να αποφεύγεται όμως όταν τα σχέδια δεν έχουν κάτι να τονίσουν ή πουν.

Γεωμετρικά σχήματα Πολλές φορές σας έχουμε προτείνει να δημιουργείτε χρωματικά γεωμετρικά σχήματα στους τοίχους του σπιτιού σας ως επιλογή επίτοιχης διακόσμησης. Άλλωστε είναι μια εκπληκτική μορφή διακόσμησης χωρίς επί της ουσίας να υπάρχουν υλικά διακοσμητικά στοιχεία. Το να γίνεται όμως χωρίς κατεύθυνση ή προσδιορισμό δεν ωφελεί. Τα γεωμετρικά σχήματα έχουν συγκεκριμένους σχηματισμούς και αυτοί πρέπει να ακολουθούνται πιστά.

Έντονα χρώματα Τα έντονα χρώματα θέλουν πάντα μια λογική πίσω από την ύπαρξή τους. Η απλή τοποθέτησή τους σε μια μεγάλη επιφάνεια δεν δίνουν καλά αποτελέσματα παρά μόνο ασύνδετα, θα μπορούσαμε να πούμε.

Τεχνοτροπία καμουφλάζ Μια χρωματική επίτοιχη τεχνοτροπία με σκοπό το καμουφλάζ ατελειών είναι πάντα αποδεκτή. Το να γίνεται όμως τόσο επιτηδευμένα και επιδεικτικά φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα τονίζοντας στο τέλος τις ατέλειες ακόμη περισσότερο. 

Όμπρε στους τοίχους Φυσικά και υιοθετούμε στη διακόσμηση την τεχνοτροπία του σταθερού ανοίγματος ενός χρώματος, μόνο όμως όταν αυτό γίνεται σωστά. Οι απότομες εναλλαγές δεν δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όχι, στις απότομες εναλλαγές του χρώματος και τα κακά κοψίματα.
Η συνεχής έκθεση σε θέματα διακόσμησης με χρώμα θα σας βοηθήσει να αντιλαμβάνεστε με την πρώτη ματιά τις αισθητικά καλές από τα κακές προσεγγίσεις. Όπως κι αν έχει μην αποθαρρύνεστε γιατί όπως έχουμε πολλές φορές πει «όλα μπορούν να αλλάξουν»!

spirossoulis.com

 

 

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση