Νέα Στην Κουζίνα

Φλογέρες με μπανάνα και σοκολάτα

Ένας απολαυστικό γλυκό με ολόκληρο φρούτο. Ελάτε να φτιάξουμε φλογέρες με μπανάνα και σοκολάτα.

Συστατικά
6 φύλλα κρούστας
4 μπανάνες
2 κόκκινα μήλα
50 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.σ. κοφτή, κανέλα σκόνη
2 κ.σ. κονιάκ ή μαύρο ρούμι
200 γρ. κουβερτούρα
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα

κουβερτούρα λιωμένη
φιστίκια τριμμένα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Απλώνουμε μία πετσέτα στον πάγκο εργασίας μας.
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα περνάμε από τον χοντρό τρίφτη. Τα τυλίγουμε στην πετσέτα και τα στύβουμε πολύ καλά ώστε να φύγει όλη η υγρασία.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και το κονιάκ.
Κόβουμε τις μπανάνες και την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας και βάζουμε 3 κ.σ. από τη γέμιση κατά μήκος της μικρής πλευράς του φύλλου αφήνοντας 2 εκ. κενό από την άκρη του.
Τυλίγουμε ώστε να καλυφθεί η γέμιση, διπλώνουμε τις άκρες προς το κέντρο και συνεχίζουμε να τυλίγουμε μέχρι να έχουμε μία φλογέρα. Βάζουμε λίγο νερό στην άκρη του φύλλου ώστε να ‘κλείσει’ η φλογέρα και να μην ανοίξει στο τηγάνισμα.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.
Βάζουμε ένα τηγάνι με σπορέλαιο 2 εκ. βάθος, σε μέτρια φωτιά, να κάψει καλά.
Όταν η θερμοκρασία του σπορέλαιου φτάσει στους 160ο C, βάζουμε τις φλογέρες στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Αφαιρούμε από το τηγάνι και βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και φιστίκια τριμμένα.

akispetretzikis.com

Δείτε το βίντεο:

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση