Στην Κουζίνα

Φτιάξε τη δική σου σπιτική λεμονάδα και με παραλλαγές #dokimaseto

Ένα δροσερό  ρόφημα θα το αποζητούμε καθημερινά απο δω και πέρα μιας που μπήκαμε στο τελευταίο δεκαήμερο του Μάη. Ο σεφ Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει τρόπους να φτιάξουμε μια γευστική και υγιεινή σπιτική λεμονάδα και μάλιστα με παραλλαγές. Κλασσική λεμονάδα, με ginger αλλά και λεμονάδα mojito!

Δες τα συστατικά:
Για την κλασική λεμονάδα

1 σφηνάκι (25 ml) φρέσκος χυμός λεμόνι / lime
1 σφηνάκι (25 ml) σιρόπι ζάχαρη
3 σφηνάκια (75 ml) κανονικό ή ανθρακούχο νερό
γαρνιτούρα: φέτα λεμόνι / lime
Για τη λεμονάδα ginger

1 σφηνάκι (25 ml) φρέσκος χυμός λεμόνι
½ σφηνάκι (12,5 ml) σιρόπι ζάχαρης
3 σφηνάκια (75 ml) ginger beer
γαρνιτούρα: ζαχαρωμένο ginger & φλούδα λεμόνι
Για τη λεμονάδα mojito

1 σφηνάκι (25 ml) φρέσκος χυμός lime
1 σφηνάκι (25 ml) σιρόπι ζάχαρης
3 σφηνάκια (75 ml) κανονικό ή ανθρακούχο νερό
8 – 10 φύλλα δυόσμου
γαρνιτούρα: κορυφή δυόσμου

Διαδικασία:

Για τις λεμονάδες

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα ποτήρι με πάγο.
Ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα.
Γαρνίρουμε και απολαμβάνουμε τη πιο δροσιστική και υγιεινή λεμονάδα.
 

Για το σιρόπι ζάχαρης

Προσθέτουμε 1 κούπα ζεστό νερό και 1 κούπα ζάχαρη σε ένα δοχείο και ανακατεύουμε. Όταν η ζάχαρη έχει πια λιώσει αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Διατηρούμε στο ψυγείο για περίπου 1 μήνα.

Δες περισσότερες συνταγές στο http://akispetretzikis.com/

Καλή επιτυχία!

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση