Στην Κουζίνα

Φτιάχνουμε γλυκό του κουταλιού καρπούζι με μαστίχα Χίου

Τα γλυκά του κουταλιού είναι η μεγάλη αδυναμία του καλοκαιριού  καθώς ακόμη και με αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα όπως το καρπούζι μπορείς να φτιάξεις πολύ νόστιμα γλυκά. Ελάτε να φτιάξουμε γλυκό του κουταλιού καρπούζι, με τη συνταγή που προτείνει το akispetretzikis.com

Συστατικά

1 κιλό ψίχα καρπουζιού
800 γρ. ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
χυμό από 2 λεμόνια
φλούδες από 2 λεμόνια
3 κ.σ. λικέρ μαστίχα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, περίπου 3 εκατοστών. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα τρυπητό για να στραγγίσουν για 1 ώρα.
Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ένα μπολ, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Τα αφήνουμε για 6 ώρες στο ψυγείο.
Βάζουμε μερικά πιατάκια του καφέ στην κατάψυξη.
Στην συνέχεια βάζουμε το μείγμα με το καρπούζι σε μια κατσαρόλα μαζί με τις ψιλοκομμένες φλούδες των λεμονιών, το νερό και τη μαστίχα και τα βράζουμε σε μεσαία φωτιά μέχρι να βράσει το γλυκό και να δέσει το σιρόπι.
Ελέγχουμε το δέσιμο του σιροπιού στάζοντας μερικές σταγόνες από το σιρόπι πάνω σε ένα πιατάκι του καφέ. Αν σταθούν σαν στητές ωραίες σταγόνες τότε είναι έτοιμο.
Αν ρίξουμε περισσότερο σιρόπι μέσα στο πιατάκι τότε αν σύρουμε το κουτάλι μας μέσα σε αυτό ο “δρομος”  που θα ανοίξει δεν πρέπει να “κλείσει” αμέσως.  Ένας άλλος τρόπος είναι να ρίξουμε το σιρόπι σε ένα ποτήρι με παγωμένο νερό.
Το σιρόπι θα πρέπει να πέφτει σαν μια λεπτή κλωστή μέσα στο ποτήρι και να μην διαλύεται.
Σε καθαρό δοχείο μεταφέρουμε το γλυκό. Διατηρείται σε δροσερό μέρος για 1 χρόνο περίπου.

Καλή Επιτυχία!

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση