Νέα Στην Κουζίνα

Φτιάχνουμε κείκ με αχλάδι και αμύγδαλο!

Μας αρέσουν οι διαφορετικές συνταγές για γλυκές και αλμυρές γεύσεις. Σήμερα επιλέξαμε μια «γλυκιά» συνταγή του pastry chef Λάζαρου Παπαδόπουλου. Ελάτε να την φτιάξουμε παρέα…

Υλικά:

  • 4 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλί
  • 1/2 κούπα σπορέλαιο
  • 2 κτ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κούπες αλεύρι
  • 1/2 κούπα κακάο
  • 1 κτ.γ. Κανέλα
  • 2 βανίλιες
  • 3 αχλάδια
  • μέτρια
  • 1 χούφτα αμύγδαλα

Διαδικασία:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει λίγο το μείγμα. Προσθέτουμε τον χυμό, το λάδι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι.

Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το κακάο, την κανέλα και τις βανίλιες. Τέλος, προσθέτουμε τα αχλάδια, αφού τα ψιλόκόψουμε και τα αμύγδαλα χοντροκομμένα

Σε μια καλά λαδωμένη φορμα του κέικ ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά. Καλή απόλαυση!

δείτε κι άλλες συνταγές στο mesastikouzinablog

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση