Νέα Στην Κουζίνα

Φτιάχνουμε «Φλογέρες με τυρί»!

Ένα απίθανο σνακ που συνοδεύεται άψογα με το κρασί σας.

Συστατικά

  • 2 φύλλα κρούστας για πίτες
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μπούκοβο
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 400 γρ. μετσοβόνε
  • 600 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το ντιπ

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κέτσαπ
  • ξύσμα, από 1 πορτοκάλι
  • ½ κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
  • πιπέρι
  • αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Παίρνουμε 2 φύλλα και τα κόβουμε σταυρωτά ώστε να έχουμε 8 τετράγωνα κομμάτια.
  • Πασπαλίζουμε το ένα κομμάτι με ελαιόλαδο, λίγο από το μπούκοβο, το θυμάρι, ένα κομμάτι από το μετσοβόνε και τυλίγουμε διαγώνια σε ρολό. Ενδιάμεσα κλείνουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα και συνεχίζουμε να τυλίγουμε.
  • Στην άκρη του φύλλου απλώνουμε λίγο νερό για να κολλήσει και να κλείσει η φλογέρα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια.
  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε σε δόσεις τις φλογέρες και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε στην άκρη.

Για το ντιπ

  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το ντιπ και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε τις φλογέρες με το ντιπ.

akispetretzikis.com

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση