Νέα

Αυτά είναι τα έντεκα λάθη που κάνουν όσοι ταξιδεύουν

Ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται τα ταξίδια με τον δικό του μοναδικό τρόπο, αλλά υπάρχουν λάθη που κάνουμε όλοι μας. Τα χαρακτηριστικότερα αυτών είναι έντεκα και σίγουρα η ανάγνωσή τους θα σας φέρει στο μυαλό προσωπικές σας ιστορίες.

1. Δεν είστε αρκετά ευέλικτοι με το πρόγραμμα σας, τους ανθρώπους που τυχόν θα γνωρίσετε, το μέρος που θα επιλέξετε για να μείνετε, το είδος του φαγητού που θα φάτε και πολλά άλλα.

2. Δεν είστε αρκετά περίεργοι. Ποιος ο λόγος να επισκεφθείτε μια νέα χώρα αν το μόνο που κάνετε είναι να τρώτε από παγκόσμιες αλυσίδες; Ή να μένετε σε μεγάλα διεθνή ξενοδοχεία; Ξεφύγετε από τον τουριστικό οδηγό.

3. Δεν προσπαθείτε να γνωρίσετε τους ντόπιους. Ξεκινήστε συζητήσεις. Ζητήστε οδηγίες και γνώμες για καλά τοπικά εστιατόρια. Ζητήστε από κάποιον να σας τραβήξει μια φωτογραφία ή ακόμη και να βγείτε μια φωτογραφία μαζί του.

4. Είστε συνέχεια με το κινητό ή την κάμερα στα χέρια. Κάποιες στιγμές απλά πρέπει να τις δείτε με τα μάτια σας, να τις ακούσετε με τα αυτιά σας, να τις μυρίσετε…

5. Ανανεώνετε συνέχεια τα social media σας. Σταματήστε να καταγράφετε κάθε στιγμή της μέρας σας, ζήστε.

6. Δεν κάνετε αντίγραφα των φωτογραφιών που θα τραβήξετε στο ταξίδι. Είναι τόσο άσχημο το συναίσθημα της απώλειας των αρχείων σας αν το κινητό ή η φωτογραφική σας κλαπεί ή καταστραφεί.

7. Δεν ξέρετε τοπικά έθιμα και ευαισθησίες των πολιτών της περιοχής που ταξιδεύετε. Είναι θέμα σεβασμού να μάθετε λίγα περισσότερα για την χώρα που θα πάτε και θα σας γλιτώσει από πολλές άβολες στιγμές.

8. Παίρνετε μαζί σας πολλά πράγματα. Μπορείτε να φορέσετε τα ίδια ρούχα δύο φορές. Μπορείτε να πλύνετε τα εσώρουχά σας αν σας τελειώσουν. Στα περισσότερα μέρη μπορείτε να αγοράσετε ό,τι σας χρειαστεί και επιπλέον έχει πλάκα να ψωνίζετε σε τοπικές αγορές και να δείτε τα προϊόντα που είναι διαθέσιμα.

9. Επιμένετε σε έναν και μοναδικό τρόπο ταξιδιού. Αλλάξτε το. Αν συνήθως ταξιδεύετε με γκρουπ, κάντε ένα ταξίδι μόνοι σας. Αν κάνετε μόνο κάμπινγκ, επιλέξτε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο για αλλαγή. Αν ταξιδεύετε μόνο σαββατοκύριακα, μπείτε σε μια εθελοντική ομάδα σε μια ξένη χώρα. Αν επιλέγετε μόνο μεγάλες πόλεις, δοκιμάστε ένα ταξίδι περιπέτειας.

10. Νομίζετε πως η πιστωτική σας κάρτα θα γίνει δεκτή παντού. Τα μετρητά ακόμη εξουσιάζουν πολλά μέρη του κόσμου. Και αλήθεια θέλετε να χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε αυτό το γευστικότατο παγωτό γιατί δεν έχετε τα χρήματα να το αγοράσετε; Δεν νομίζω.

11. Δεν φέρεστε έξυπνα. Μην αφήνετε τιμαλφή σε τραπέζια, μόνα τους. Μην μεθύσετε με ξένους αν δεν έχετε κάποιον να σας φροντίσει. Μην πάτε σε σκοτεινά στενά. Μην ξεχάσετε το διαβατήριό σας. Μην ξεχάσετε τις ημερομηνίες των πτήσεων σας. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε αν χρειάζεστε βίζα για να πάτε στον προορισμό σας. Μην ξεχάσετε το αντηλιακό σας.

Quora

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση