Νέα Στην Κουζίνα

Φτιάχνουμε σπιτικά δημητριακά!

Ούτε εμείς είχαμε σκεφτεί ποτέ ότι μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας δημητριακά, μέχρι που διαβάσαμε τη συνταγή του akispetretzikis.com

Ας πειραματιστούμε παρέα!

Συστατικά

  • 30 γρ. γάλα
  • 1 αβγό, μέτριο
  • 60 γρ. σιρόπι αγαύης
  • 80 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 1 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
  • 200 γρ. αμύγδαλο, σε σκόνη
  • 30 γρ. κακάο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • γάλα
  • 1 κ.σ. σπόρους τσία, προαιρετικά

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα το γάλα, το αυγό, το σιρόπι αγαύης, το φιστικοβούτυρο και τη βανίλια.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την αμυγδαλόψιχα με το κακάο και το αλάτι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
  • Με το που ομογενοποιηθεί το μείγμα αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και αρχίζουμε να πλάθουμε μικρά μπαλάκια σαν στραγάλια.
  • Απλώνουμε τα μπαλάκια σε ταψιά με λαδόκολλα αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
  • Ψήνουμε για 5 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο το ταψί και ρολάρουμε τα μπαλάκια να αναποδογυρίσουν. Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά και αφαιρούμε από τον φούρνο.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Μπορούμε να σερβίρουμε με ό,τι γάλα θέλουμε. Εναλλακτικά βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα αμυγδάλου με τους σπόρους chia και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Μοιράζουμε σε 4 μπολάκια και βάζουμε για 20-30 λεπτά στο ψυγείο.
  • Σερβίρουμε με τα δημητριακά.

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση