Νέα Στην Κουζίνα

Aνάποδη τάρτα με μπανάνες

Μια τάρτα λίγο αλλιώτικη όμως πολύ γευστική και νόστιμη! Φτιάχνουμε ανάποδη τάρτα με μπανάνες με τη συνταγή του σεφ Άκη Πετρετζίκη.

Συστατικά

Για την τάρτα

  • 5 ώριμες μπανάνες ή 8 μικρές
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Για το crumble

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα κανέλα
  • Μέθοδος Εκτέλεσης

    Για τις μπανάνες

    • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη, στη συνέχεια προσθέτουμε τις μπανάνες κομμένες πρώτα στη μέση και μετά σε κάθετα κομμάτια και βάζουμε στη φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο μεριές. Προσοχή, μη ψηθούν οι μπανάνες. Τις ελέγχουμε χωρίς να τις κουνάμε και γίνουν σαν “μαρμελάδα”.
    • Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε ό,τι μπαχαρικό θέλουμε.
    • Προσθέτουμε το βούτυρο, αφήνουμε να λιώσει και φροντίζουμε να πάει παντού. Περιμένουμε 5 λεπτά.
    • Καλύπτουμε τον πάτο μιας φόρμας (25άρα ή 27άρα) με τις καραμελωμένες μπανάνες. Τοποθετούμε το λεπτό σημείο της μπανάνας στο κέντρο και το χοντρό στις άκρες ώστε να μην μαζευτούν όλες οι μπανάνες στο κέντρο. Αν η φόρμα δεν είναι αντικολλητική βάζουμε λίγο βούτυρο.
    • Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη από πάνω.

    Για το crumble

    • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο σε κομμάτια, αλεύρι, ζάχαρη, κανέλα, αλάτι, μπέικιν και ζημώνουμε. Στη συνέχεια, θρυμματίζουμε με τα χέρια μας το μείγμα να γίνει σα φρυγανιά και καλύπτουμε με το κραμπλ τις μπανάνες.
    • Ψήνουμε στους 190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ψηλά για 25-30′.
    • Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και την ανοίγουμε γρήγορα να μην κρυώσει η καραμέλα.
    • Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και ξεκολλάμε προσεχτικά.
    • Σερβίρουμε την τάρτα με την λιωμένη σοκολάτα.

    Για τη σοκολάτα

    • Ρίχνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ.
    • Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε νερό σε μέτρια φωτιά και από πάνω τοποθετούμε το μπολ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα (μπεν μαρί) και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.
    • Βγάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση