Στην Κουζίνα

Corn Dogs έχεις δοκιμάσει;

Τα corn dogs είναι λουκάνικα σε ξυλάκι, βουτηγμένα μέσα σε χυλό από καλαμποκάλευρο. Φτιάξτα όπως ο Άκης.

Πάμε να τα φτιάξουμε μαζί:

Υλικα
6-8 λουκάνικα Φρανκφούρτης
220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
210 γρ. καλαμποκάλευρο
1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
35 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. πιπέρι
360 ml γάλα
2 αυγά
1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα

κέτσαπ, μουστάρδα

Διαδικασία:

Κόβουμε τα λουκάνικα στη μέση, περνάμε τα λουκάνικα σε ξυλάκια από σουβλάκι και αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα στέρεα υλικά (αλεύρι, καλαμποκάλευρο, μπέικιν πάουντερ, ζάχαρη, αλάτι, μαγειρική σόδα,πιπέρι) και τα ανακατεύουμε
.
Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε το γάλα με τα αυγά και ανακατεύουμε έτσι ώστε να έχουμε ένα χυλό ούτε πολύ σφικτό, αλλά ούτε και πολύ αραιό.
Βάζουμε το λάδι να κάψει, σε ένα φαρδύ τηγάνι ή κατσαρόλα για να χωράνε τα ξυλάκια
Βουτάμε μέσα στον χυλό ένα ένα τα λουκάνικα, έτσι ώστε να καλυφθούν.
Βάζουμε ένα ένα τα λουκάνικα μέσα στο λάδι κρατώντας τα από το ξυλάκι μέχρι να ψηθεί λίγο η άκρη της ζύμης και να ξεκινήσει να επιπλέει.
Τότε το αφήνουμε και επαναλαμβάνουμε το ίδιο στο επόμενο.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέσα στο λάδι για να πάρουν ομοιόμορφο χρυσαφί χρώμα γύρω γύρω.
Χρειάζονται περίπου 2-3 λεπτά.
Σερβίρουμε με κέτσαπ και μουστάρδα.
Aν μας περισσέψει χυλός, μπορούμε να κόψουμε μερικά λαχανικά(όπως μελιτζάνα, κολοκύθι, πιπεριά) ή και κοτόπουλο σε κομμάτια. Τα βουτάμε μέσα στον χυλό (όπως κάναμε και με τα λουκάνικα) και να τα τηγανίζουμε με τον ίδιο τρόπο.

Tip
Καλό θα ήταν να μη βάζουμε πολλά στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα γιατί ψήνονται μόλις σε 2-3 λεπτά και αν δεν τα προσέξουμε, θα καούν!

Δες περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση