Νέα

Έξυπνες ιδέες για όμορφα φοιτητικά σπίτια! (φωτο)

Συχνά μπορεί να είναι και ένα μόνο δωμάτιο άλλοτε ένα μικρό σπίτι που για μερικά χρόνια θα φιλοξενήσει τους νεαρούς ενοίκους του και όπως ακριβώς τα πάντα σ΄αυτές τις ηλικίες δικαιολογούνται και δικαιούνται να είναι πιο …χαλαρά …ξένοιαστα, χωρίς ασφυκτικά “πρέπει” και “κανόνες”, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την γενική ατμόσφαιρα στα …φοιτητόσπιτα.

Oι κατ΄εξοχήν χώροι όπου οι “αυτοσχέδιες” DIY κατασκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν κύρια στοιχεία τόσο διακοσμητικά όσο και σε ό,τι αφορά την επίπλωση-χρηστικά αντικείμενα και όχι μόνον για λόγους οικονομίας αλλά και επειδή πραγματικά πχ τα έπιπλα από παλέτες ή ξύλινα καφάσια, όλες οι κατασκευές από απλές σανίδες, το “ντύσιμο” των τοίχων με κάθε είδους χειροποίητες “ιδιόμορφες” κατασκευές κλπ. πουθενά δεν ταιριάζουν περισσότερο απ΄όσο στην κατά βάση …μποέμικη διάθεση που αποπνέουν τα φοιτητικά δωμάτια.

Όπως συμβαίνει σε κάθε χώρο οι παρεμβάσεις σας θα περιοριστούν κατ΄αρχήν από το αν πρόκειται για ένα ιδιόκτητο ή ενοικιαζόμενο σπίτι αφού είναι προφανές πως στο δικό σας ακόμη κι αν πρόκειται για μια γκαρσονιέρα έχετε την άνεση για μετατροπές που δεν σας “επιτρέπονται” ή δεν αξίζουν τον κόπο και το κόστος τους σε ένα ενοικιαζόμενο και που έχουν να κάνουν με την βασική διαρρύθμιση του σπιτιού, κάποια επιπλέον χωρίσματα για να εξοικονομηθεί επιπλέον χώρος, σε ψηλοτάβανα σπίτια ακόμη και μια κρεβατοκάμαρα σε ένα ξύλινο “πατάρι” που θα προσθέσετε κλπ.

Ακόμη όμως και στο οποιοδήποτε ενοικιαζόμενο σπίτι που θα το επιλέξετε για το αποκλειστικό βασικό προσόν το …χαμηλό ενοίκιο ενώ καθόλου δεν θα σας ενθουσιάζουν ούτε τα χρώματα-υλικά, οι παλιές πόρτες, ντουλάπια κλπ ούτε η γενική αισθητική του, μπορείτε πραγματικά με προσωπική δουλειά και μικρό κόστος να το “μεταμορφώσετε” και να το φέρετε τόσο διακοσμητικά όσο και λειτουργικά εντελώς στα …μέτρα των νέων του ενοίκων με βασικά …εργαλεία σας τρία βασικά στοιχεία: χρώμα, ξύλο, ύφασμα.

Οι αποχρώσεις των τοίχων και ο τρόπος που αυτοί θα “γεμίσουν” είναι το μισό της εικόνας ενός χώρου. Αναζητείστε ιδέες για συνδυασμούς χρωμάτων, τολμήστε “εκκεντρικές” μείξεις και διακοσμήσεις, φροντίζοντας απλώς να μην “παραφορτώσετε” με έντονους –σκούρους χρωματισμούς και σκούρα έπιπλα δωμάτια και χώρους μικρών διαστάσεων.

Στα καταστήματα επίπλων και πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού, αμέσως με το τέλος του καλοκαιριού, ξεκινούν οι προσφορές σε φοιτητικά “πακέτα“. Συνήθως περιλαμβάνουν κρεβάτι, γραφείο, τραπέζι, καρέκλες. Κατ΄αρχήν κάντε μια έρευνα αγοράς αν όντως πρόκειται για …προσφορά και ότι δεν θα βρείτε τις ίδιες ακριβώς ποιότητες και καλύτερες τελικά τιμές αγοράζοντας μεμονωμένα παρόμοια απλά έπιπλα, αλλά πριν αποφασίσετε εξετάστε και όλες τις DIY λύσεις, ποια δηλαδή έπιπλα που ήδη υπάρχουν μπορούν να μετατραπούν σε”καινούργια” και εντελώς διαφορετικής μορφής ή ποια θα μπορούσαν να κατασκευαστούν πχ από παλέτες που θα προμηθευτείτε με μηδενικό ή ελάχιστο κόστος.

Με την ίδια ευελιξία στο σκεπτικό σας κινηθείτε ακόμη κι αν σκοπεύετε να αγοράσετε ολοκληρωμένη καινούργια επίπλωση για ένα φοιτητικό δωμάτιο πχ είναι άσκοπο να δώσετε αρκετά παραπάνω απ΄όσο κοστίζει ένα εντελώς απλό από τραπέζι για ένα γραφείο, ενώ οποιουδήποτε τραπεζιού την επιφάνεια μπορείτε να την μετατρέψετε σε γραφείο, να της αλλάξετε χρώμα, να την κάνετε πραγματικά “αγνώριστη” με ντεκουπάζ από εφημερίδες ή κάθε είδους χαρτί, είναι πχ περιττό έξοδο  μια έτοιμη βιβλιοθήκη όταν με απλά ράφια που θα βρείτε σε πολύ καλύτερες τιμές ή και σανίδες, ξύλα από παλέτες κλπ. μπορείτε να δημιουργήσετε συνθέσεις που θα εξυπηρετήσουν τις ίδιες ακριβώς χρήσεις φτιαγμένες μάλιστα στην μορφή-διαστάσεις που εσείς ακριβώς θέλετε κλπ.

Τα πουφ, μεγάλα επιδαπέδια μαξιλάρια, “πολυθρόνες” σκαμπώ φτιαγμένα από παλιά λάστιχα κλπ. είναι επίσης στοιχεία και πολύ πιο ταιριαστά σε έναν φοιτητικό χώρο και πολύ οικονομικότερα από το να αγοράσετε καρέκλες-πολυθρόνες. Αναζητείστε προσφορές για φτηνά υφάσματα και αν εσείς δεν είστε σε θέση κάποια φίλη/γνωστή που θα μπορέσει απλώς να …ενώσει τα κομμάτια με μερικές ραφές. Αυτός είναι ο οικονομικότερος τρόπος για όλα τα υφασμάτινα στοιχεία πχ διακοσμητικά μαξιλάρια, κουρτίνες κλπ. που μαζί με το φρεσκάρισμα των τοίχων ήδη θα δώσουν εντελώς διαφορετική μορφή στο …σπίτι που αντικρύσατε μπαίνοντας την πρώτη φορά.

Οι παλιές εσωτερικές πόρτες αν δεν σας αρέσει η όψη τους και όπου δεν είναι αναγκαίες μπορούν απλώς να βγουν και στην θέση τους αν και όπου θέλετε μπορείτε να κρεμάσετε προσαρμόσετε κάθε είδους διαχωριστική “κουρτίνα”.Τα παλιά πορτάκια από ντουλάπια βεβαίως δεν μπορούν δυστυχώς να βγουν, μπορείτε όμως να τα “ντύσετε” με κάθε μορφής αυτοκόλλητη ταπετσαρία – χαρτί ή ύφασμα και παρόμοιου τύπου παρεμβάσεις μπορείτε να κάνετε και σε ηλεκτρικές οικιακές συσκευές φθαρμένες εξωτερικά π.χ με στενσιλ ή όποιον άλλον τρόπο θέλετε να “μεταμορφώσετε” το ψυγείο, το πλυντήριο κλπ.

Σε όλα τα επιμέρους στοιχεία εξοπλισμού ενός σπιτιού, αναζητείστε …χειροποίητες λύσεις όπως π.χ μοντέρνα φωτιστικά κατασκευασμένα από “σκουπίδια” όπως κονσερβοκούτια, γυάλινα βάζα, χαρτόνι κλπ., στους τοίχους κρεμάστε κυρίως …φαντασία με την μορφή ενός ιδιαίτερου πίνακα ανακοινώσεων, διακοσμήσεις με χαρτί ή μπογιά μαυροπίνακα, φωτογραφίες και αφίσες αλλά σε ιδιαίτερους σχηματισμούς – τρόπους και κάθε τύπου διακοσμητικές “συνταγές” έξω από τα συνηθισμένα που τελικά μαζί με τα τελείως αναγκαία έπιπλα θα δημιουργήσουν ένα σύνολο και λειτουργικό αλλά και πραγματικά όμορφο και …νεανικό όπως ακριβώς ταιριάζει στους ιδιοκτήτες του.

δες περισσότερα στο soulouposeto.gr.

δες φωτογραφίες και πάρε ιδέες:

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση