Δες και αυτό Νέα

Αστικές καλλιέργειες στο κέντρο του Παρισιού

Ο θόρυβος από τους γύρω δρόμους σχεδόν δεν φθάνει στη ταράτσα της αίθουσας 6 του εκθεσιακού κέντρου του Παρισιού στην Porte de Versailles. Εδώ η νεοφυής εταιρία Agripolis καλλιεργεί, από τον Ιούλιο, φρούτα και λαχανικά. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αστικές καλλιέργειες (Urban Farming) του είδους της στο κόσμο με συνολική επιφάνεια 14.000 τετραγωνικά μέτρα.

Μακρόστενες γκρι πλαστικές σακούλες στοιχίζονται η μια δίπλα στην άλλη. Μέσα τους φυτρώνουν αναρριχώμενες φράουλες. Τα φυτά δεν έρχονται σε επαφή με χώμα, εξηγεί η Κάλια Γκοτιέ, η οποία καθαρίζει τα φυτά και συλλέγει τις ώριμες φράουλες: «Εφαρμόζουμε τεχνική καλλιέργειας όπου τα φυτά μεγαλώνουν με γυμνές ρίζες. Τις περιβρέχουμε με νερό, το οποίο στη συνέχεια ανακυκλώνεται, χωρίς να χρησιμοποιούμε χώμα. Έτσι εξοικονομούμε το 90% του νερού».

Στόχος η καθημερινή παραγωγή ενός τόνου φρούτων και λαχανικών

Δίπλα στις φράουλες, καλλιεργούνται ντομάτες και μελιτζάνες. Η καλλιέργεια στην ταράτσα του εκθεσιακού κέντρου έχε ρόλο προτύπου, εξηγεί η Σοφί Αρντί, η οποία από κοινού με το σύζυγό της ίδρυσαν την startup Agripolis: «Στόχος είναι να αναπτύξουμε καλλιέργειες ειδικά για πόλεις σε όλα τα είδη στέγης ή ταράτσας, σεβόμενοι τους υπάρχοντες κανόνες».

Δείτε τη συνέχεια στο kathimerini.gr

 

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση