Δες και αυτό Νέα

Αυτές είναι οι γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή για το 2022

25 γυναίκες στον αριθμό είναι ηγέτιδες, ηρωίδες και δημιουργικές, σύμφωνα με τους «Financial Times» και κατάφεραν να διαμορφώσουν με τη δουλειά τους το παρόν και το μέλλον.

Σε μία λίστα τους οι “Financial Times ανακοίνωσαν τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή για το 2022. Λίγο πριν εκπνεύσει το έτος παρουσιάστηκαν οι γυναίκες, οι οποίες με τον τρόπο τους κατάφεραν να αφήσουν ανεξίτηλο το στίγμα τους. Μερικά από τα ονόματα που συμπεριλαμβάνει η λίστα είναι η Sanna Marin, η Serena Williams και η Billie Eilish.

Η λίστα περιλαμβάνει αθλήτριες, ακτιβίστριες για τα πολιτικά δικαιώματα, διευθύνοντες συμβούλους, αρχηγούς κρατών, φιλάνθρωπους, συγγραφείς, μουσικούς, ηθοποιούς, γυναίκες βραβευμένες με Νόμπελ, τις γυναίκες του Ιράν που, μετά τον θάνατο της Μάχσα Αμινί, βγήκαν στους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας, απαιτώντας ελευθερία και ίσα δικαιώματα, με κίνδυνο να στερηθούν την ίδια τους τη ζωή.

Η Φραντσέσκα Μπελετίνι είναι η μοναδική Ιταλίδα ανάμεσα στις 25 γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή το 2022. Κατέχει τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου στον οίκο Saint Laurent, από το 2013. Σπούδασε στο Bocconi, ξεκίνησε την καριέρα της στον κόσμο των οικονομικών και στη συνέχεια συνέχισε, χάρη στον διευθύνοντα σύμβουλο της Prada Πατρίτσιο Μπερτέλι, με επιτυχία στον χώρο της μόδας, μέχρι που έγινε μία από τις λιγοστές γυναίκες μάνατζερ στον χώρο.

Η Κετάντζι Μπράουν Τζάκσον, είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που έγινε δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ σε περισσότερα από 230 χρόνια ιστορίας. Η Ολεκσάντρα Μάτβιτσουκ, η Ουκρανή δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφος εγκλημάτων πολέμου και πρόεδρος του ουκρανικού Κέντρου για τις Πολιτικές Ελευθερίες, βραβεύτηκε στα μέσα του Δεκέμβρη, με το Νόμπελ Ειρήνης.

Στη, δίχως τέλος, λίστα υπάρχουν επίσης πολλοί πολιτικοί όπως η Μία Μότλεϊ, η πρώτη υπουργός των Μπαρμπάντος και δικηγόρος για τον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Η Σάνα Μαρίν, η πρώτη πρωθυπουργός της Φινλανδίας και η νεότερη εκλεγμένη ηγέτης στον κόσμο, μόλις 34 ετών. Η Γαλλίδα Ελένα Μαρκέζ Μίνα, αντιπρόεδρος της Κολομβίας και η Πακιστανή υπουργός Κλιματικής Αλλαγής, Σέρι Ρεχμάν.

Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο ft.com

 

Δείτε Επίσης

2 Σχόλια

 • Απάντηση
  ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΟΣΙΝΑΚΗ
  17 Ιανουαρίου 2023 στις 12:38

  Επιτελους !!!!!

 • Απάντηση
  ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΟΣΙΝΑΚΗ
  17 Ιανουαρίου 2023 στις 12:39

  μπραβο

 • Αφήστε μια Απάντηση