Δες και αυτό Νέα

Βραβείο design στο Παρίσι για ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο

Στο γραφείο Not a Number Architects από τη Θεσσαλονίκη το βραβείο των Paris Design Awards 2020 για τα αυτόνομα περίπτερα στην Ελούντα Κρήτης.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Not a Number Architects, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι ανάμεσα στους νικητές των φετινών βραβείων Paris Design Awards 2020 στην κατηγορία Architecture – Small Scale Project για το project Core Agora. Μία σίγουρα πολύ τιμητική διάκριση για ένα ελληνικό γραφείο που δείχνει τη δυναμική των νέων Ελλήνων αρχιτεκτόνων και designers.

Το έργο αφορά το σχεδιασμό των αυτόνομων περιπτέρων Core Agora σε διάταξη με χρήσεις καταστημάτων, ψυχαγωγίας, τέχνης και εστίασης στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Domes of Elounda, στην περιοχή Τσιφλίκι Ελούντας Κρήτης. Ο σχεδιασμός αποτελεί κομμάτι μιας ευρύτερης διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου συνολικής έκτασης 40 στρεμμάτων που ενοποιεί και συμπληρώνει προγραμματικά τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος σε ένα ενιαίο σύνολο.

Σε αυτή την έκταση που προορίζεται για υπαίθριες  δραστηριότητες όπως άθληση, χαλάρωση και διασκέδαση ο χώρος της υπαίθριας αγοράς παίζει κεντρικό ρόλο και επιδιώκει να δημιουργήσει μια αίσθηση αστικού περιπάτου ενταγμένου αρμονικά στο ιδιαίτερο φυσικό τοπίο της περιοχής. Χτισμένες σε προβεβλημένο σημείο, οι μικρές κατασκευές εντάσσονται στο άγριο τοπίο της Κρήτης, δημιουργώντας ένα μέρος για εκδηλώσεις και συναναστροφές ανάμεσα στους επισκέπτες της περιοχής. Το έργο φιλοδοξεί να γίνει σημείο συνάντησης και να ενθαρρύνει την επικοινωνία με τους περαστικούς, ζωντανεύοντας την περιοχή με τη φιλοξενία γεγονότων και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

πηγή: athensvoice.gr

εικόνες από: πηγή

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση