Bella On Tour My TV Νέα

Βόλτα στα στενάκια της Άνω Σύρου

Αυτή η πόλη με τα στενά δρομάκια και τα λευκά σπίτια και τα πολύχρωμα παραθυρόφυλλα που στριμώχνονται το ένα πάνω στο άλλο, τόσο που μοιάζουν ένα, είναι εντελώς διαφορετική από τις υπόλοιπες Χώρες των Κυκλάδων και την Ερμούπολη, που δεν θα χρειαστεί περισσότερο από μερικά βήματα, για να την ερωτευθείς με όλη σου την καρδιά.

Η Άνω Σύρος ήταν κάποτε ένα οχυρό χτισμένο πάνω σε απότομα βράχια και προστάτευε τους κατοίκους της περιοχής από πειρατικές επιδρομές και άλλες επιθέσεις. Σήμερα, έχει διατηρηθεί τόσο καλά, που κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να την εξερευνήσει και να απολαύσει αυτήν την μαγευτική, τελείως διαφορετική της αύρα από αυτήν της Ερμούπολης. 

Περνώντας μέσα από τα πλακόστρωτα δρομάκια της, θα παρατηρήσεις πολλά μεσαιωνικά και καθολικά στοιχεία και επιρροές από την κυριαρχία των Βενετών τον 13ο αιώνα, σε ένα περιβάλλον καθαρά κυκλαδίτικο. Το πιο ψηλό σημείο της πόλης είναι ακόμα ο Καθολικός Καθεδρικός ναός του Αγίου Γεωργίου. Από το σημείο αυτό, όταν ο ουρανός είναι καθαρός, μπορείς να δεις την Τήνο, τη Δήλο, την Πάρο και τη Νάξο.

Μια μεγάλη βόλτα στην πόλη με μικρές στάσεις θα σου χαρίσει απλόχερα μαγικές εικόνες που σίγουρα θα θυμάσαι για πάντα: Αυλές γεμάτες μπουκαμβίλιες, μικροσκοπικές εκκλησίες, γραφικά ταβερνάκια και μικρά μαγαζιά, τέλεια διατηρημένες εξώπορτες των σπιτιών και φυσικά πολλά ιστορικά μνημεία που αξίζουν την προσοχή σου.

https://www.discovergreece.com/el/experiences/walking-tour-wonderfully-preserved-ano-syros#gallery-gal-8

Πρόκειται για μια πόλη που με τα αμέτρητα λιθόστρωτα σοκάκια της μοιάζει με λαβύρινθο- αλλά μην ανησυχείς. Αν ακολουθήσεις τις λευκές γραμμές που θα δεις όσο περπατάς, θα βγεις πάλι στην κεντρική οδό και δεν θα χαθείς ποτέ. Σίγουρα όμως, θα θέλεις πάντα να επιστρέφεις.

ρεπορτάζ και φωτογραφίες: discovergreece.com

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση