Τα κουλούρια Θεσσαλονίκης τα βρίσκεις παντού. Στο κέντρο κάθε πόλης οι κουλουρτζήδες πουλούν, από πολύ νωρίς το πρωί, φρέσκο, ζεστό και μυρωδάτο κουλούρι.
Σύμφωνα με το neadiatrofis.gr, οι υδατάνθρακες που περιέχει, παρέχουν ενέργεια στον οργανισμό, αποτρέποντας την εμφάνιση αισθήματος κόπωσης και βοηθώντας μας να παραμένουμε δραστήριοι, ενώ παράλληλα, τροφοδοτούν τον εγκέφαλο με γλυκόζη, το απαραίτητο «καύσιμο» που χρειάζεται για λειτουργήσει αποδοτικά και να ανταπεξέλθει στις πνευματικές απαιτήσεις της καθημερινότητας.Η θρεπτική αξία του κουλουριού ενισχύεται και από την παρουσία σουσαμιού, το οποίο είναι πλούσιο σε απαραίτητα αμινοξέα, «καλά» λιπαρά, βιταμίνη Ε, ασβέστιο, μαγνήσιο και άλλα ευεργετικά συστατικά, που έχει φανεί ότι ασκούν αντιοξειδωτική δράση και συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων.
Δεν υπάρχουν σχόλια