Νέα Στην Κουζίνα

Δείτε πως φτιάχνετε το ψωμί χωρίς αλεύρι που συνοδεύουν οι Γάλλοι με το κρασί!

Πρόκειται για ένα σνακ που συνηθίζουν οι Γάλλοι να συνδυάζουν με ένα ποτήρι ροζέ κρασί. Το συγκεκριμένο ψωμί αντί για αλεύρι έχει ρεβύθια, νερό και ελαιόλαδο. Είναι αρκετά θρεπτικό και μια εναλλακτική λύση για όσους αγαπούν το ψωμί.

Για να φτιάξουμε ψωμί socca για 4-6 άτομα θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:

1 φλ. αλεύρι από ρεβύθια (απλά χτυπήστε ρεβύθια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σας αλεύρι)
1 φλ. νερό
1μιση κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το τηγάνι
1/2 κ.γ. αλάτι

Διαδικασία:

Ξεκινήστε ανακατεύοντας το αλεύρι με το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι σε ένα μπολ. Αφήστε τη ζύμη σας να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Προθερμάνετε τον φούρνο και έπειτα το τηγάνι σας. Πέντε λεπτά πριν περάσει το 30λεπτο της ξεκούρασης της ζύμης ζεστάνετε και το τηγάνι στο φούρνο.

Αφαιρέστε το τηγάνι από το φούρνο μόλις περάσουν 5 λεπτά και ρίξτε 1 κ.γ. ελαιόλαδο. Βάλτε τη ζύμη στο τηγάνι και καλύψτε με αυτήν όλη την επιφάνεια.

Ψήστε το socca στο φούρνο για 5-8 λεπτά. Το socca πρέπει να είναι μαλακό εσωτερικά και τραγανό απ’έξω. 

Βγάλτε το ψωμί σας από το τηγάνι με μια σπάτουλα και κόψτε το σε τριγωνικά κομμάτια. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι, ρίξτε και λίγο ελαιόλαδο από πάνω και σερβίρετε. Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να το σερβίρετε με λίγο τυρί και ελιές και έτσι έχετε έτοιμο ένα πεντανόστιμο ορεκτικό. 

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση