Bella On Tour Νέα

Άγιος Αθανάσιος-Καϊμακτσαλάν: Επιβλητικά βουνά, οικισμοί μοναδικής αρχιτεκτονικής και το υψηλότερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας

Άγιος Αθανάσιος Πέλλας: ένα «παραμυθένιο» χειμερινό θέρετρο με «έδρα» τη Μακεδονία. Καϊμακτσαλάν: ένα από τα πλέον υπερσύγχρονα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, στα 2.480 μέτρα. Ο συνδυασμός τους μοναδικός: ένας ιδιαίτερα προβεβλημένος χειμερινός προορισμός, με υψηλών προδιαγραφών παρεχόμενες υπηρεσίες. Εάν δε προσθέσει κανείς σε αυτά, τα σημαντικά αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής, τότε κατανοεί εύκολα τους λόγους για τους οποίους ο συγκεκριμένος προορισμός έχει γίνει τα τελευταία χρόνια τόσο δημοφιλής. Αξίζει κανείς να τον ανακαλύψει είτε είναι λάτρης του σκι είτε επιθυμεί απλώς να απολαύσει την άγρια ομορφιά που δεσπόζει στη γωνιά αυτή της Μακεδονίας.

Αξίζει να δείτε στον Άγιο Αθανάσιο

Άγιος Αθανάσιος Πέλλας: Η «κοσμοπολίτικη» αναγέννηση ενός παραδοσιακού οικισμού 6826__mg_8511-1
Εξαιρετικό δείγμα καλαίσθητης οικιστικής ανάπτυξης. Επισκεφθείτε τον Άγιο Αθανάσιο και απολαύστε ένα μοναδικό ταξίδι στην παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, τα πλακόστρωτα καλντερίμια του και τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που θα βρείτε στα καταλύματά του. Ο Άγιος Αθανάσιος. Ένα εγκαταλελειμμένο χωριό στα 1.200 μέτρα που το 1992 χαρακτηρίστηκε «παραδοσιακός οικισμός» και ξεκίνησε μία καινούργια «παραμυθένια» ζωή. Σήμερα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πλέον προβεβλημένους, δημοφιλείς και δυναμικά αναπτυσσόμενους χειμερινούς προορισμούς της Μακεδονίας.

Καϊμακτσαλάν: χιονοδρομικό κέντρο στα 2480 μέτρα31
Αγαπημένος χειμερινός προορισμός για τους λάτρεις του σκι, το Καϊμακτσαλάν είναι το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα που ο σκιέρ μπορεί να φτάσει στα 2.480 μέτρα ύψος. Έχει δε τη μεγαλύτερη διάρκεια λειτουργίας, καθώς η ποιότητα του χιονιού είναι εξαιρετική, και το τοπίο στους ανατολικούς πρόποδες του όρους Βόρα μοναδικό. Το Καϊμακτσαλάν (λευκή κορυφή) των χιονοδρόμων έχει ομαλές πίστες και όλες τις απαιτούμενες παροχές με σαλέ, σχολές και ενοικίαση εξοπλισμού.

Λουτρά Αριδαίας: «θερμή» ευεργεσία της φύσηςpozar
Εικόνα αξεπέραστη. Ποιος δεν θέλει να κάνει θερμά λουτρά σε φυσικές πισίνες μέσα σε μια πανέμορφη ρεματιά, ενώ γύρω τα πάντα θα είναι καλυμμένα από το χιόνι και τους ατμούς; Ποιος αρνείται την απόλυτη ευεξία μετά από ένα χαμάμ σε κλειστή πισίνα μαζί με τους φίλους του; Ποιος δεν θέλει διακοπές με παραπάνω επιλογές, όπως να περπατήσει σε φαράγγι, να κάνει ορειβασία και αναρρίχηση; Όλα μπορούν να συμβούν στα λουτρά Πόζαρ στην Αριδαία. Αρκεί να κάνετε το ταξίδι σας στη Μακεδονία πραγματικότητα!

Κρυμμένοι θησαυροί στον Άγιο Αθανάσιο

Υγροβιότοπος Άγρα–Βρυτών–Νησιού: κύκνοι και ερωδιοί στη λίμνη6333899123_66006ee392
Στη Μακεδονία, εκεί που συναντιούνται τα βουνά Βόρας και Βέρμιο, στην ορεινή λεκάνη του Άγρα, απλώνεται ένας άγνωστος, μα σημαντικός υγρότοπος. Πάνω από 250 διαφορετικά είδη πουλιών έχουν παρατηρηθεί εδώ και η μικρή απόσταση από την Έδεσσα κάνει αυτό τον μικρό παράδεισο εύκολα προσβάσιμο.

Ο Αρχάγγελος του Πάικου
Τον λένε Αρχάγγελο, μετρά 700 μέτρα πάνω από τη θάλασσα και πήρε το όνομά του από την ομώνυμη μονή του 1858. Από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής, ο Αρχάγγελος του Πάικου ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του ταυτότητα και αποτελεί σημείο εκκίνησης για όλες τις μοναδικής φυσικής ομορφιάς διαδρομές στους ορεινούς όγκους του Πάικου και της «εξωτικής» Τζένας.

Το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία661734
Μοναδική εμπειρία διακοπών, η πεζοπορία από το χιονοδρομικό κέντρο μέχρι το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, στην κορυφή του όρους Καϊμακτσαλάν. Η διαδρομή διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα, αλλά αξίζει κάθε λεπτό. Βρίσκεστε σε υψόμετρο 2.524 μέτρων, στην τρίτη υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας. Μπροστά σας το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, μνημείο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου αφιερωμένο στους Σέρβους πεσόντες, είναι φτιαγμένο από υλικά που βρέθηκαν στα πεδία μάχης της περιοχής. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και νιώστε τη δύναμη αυτού του τόπου.

 discovergreece.com

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση