Η πιο γλυκιά σοκολατόπιτα έχει άρωμα πορτοκάλι και την φτιάχνει αποκλειστικά για το Bella Stories ο ζαχαροπλάστης και συνεργάτης μας, Λάζαρος Παπαδόπουλος.
Δείτε τη διαδικασία βήμα βήμα:
Υλικά
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο
120 γρ. αλεύρι
60 γρ. κακάο και ξύσμα από ένα πορτοκαλί
Για την επικάλυψη
κουβερτούρα, σοκολάτα γάλακτος και πορτοκαλί για τη διακόσμηση!
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη κι έπειτα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Χτυπάμε καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι με το κακάο αφού τα κοσκινίσουμε πρώτα.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα σκεύος που έχουμε είτε βουτυρώσει καλά είτε έχουμε βάλει μια λαδόκολλα.
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά (ανάλογα το φούρνο) στους 180°C (στο πάνω κάτω). Όταν είναι έτοιμη η σοκολατόπιτα, λιώνουμε τις δύο σοκολάτες σε μπεν μαρι και τις ρίχνουμε πάνω στη σοκολατόπιτα!
Για τη διακόσμηση βάζουμε κομμάτια πορτοκαλιού είτε καραμελωμένα είτε φρέσκα. Λόγω ημέρας … τα έκοψα σε σχήμα καρδιάς! Με μαχαίρι ή κουπατ κάντε δύο καρδούλες και διακοσμήστε τη σοκολατόπιτα σας.
Καλή επιτυχία!
Λάζαρος Παπαδόπουλος
Ζαχαροπλάστης
φωτογραφία: https://www.facebook.com/Karto-Photography
Δεν υπάρχουν σχόλια