Πως να αντισταθείς σ’ ένα τέτοιο κέικ; Ακολούθησε τη συνταγή και απόλαυσε το!
Συστατικά
Για το κέικ
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
4 αυγά μεσαία
180 γρ. γάλα
400 αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. ινδοκάρυδο
50 γρ. κράνμπερις
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. κουβερτούρα
Για τη γκανάς
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
30 γρ. σπορέλαιο
Για το σερβίρισμα
φρέσκα φρούτα (φυσαλίδες, φράουλες, blackberries, blueberries)
20 γρ. ινδοκάρυδο
φύλλα δυόσμου
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το πορτοκάλι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε 3 κ.σ. από το αλεύρι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
Βάζουμε ένα ένα τα αυγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να βάλουμε το επόμενο.
Προσθέτουμε αργά το γάλα και αφαιρούμε από το μίξερ.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το ινδοκάρυδο, τα κράνμπερις, το αλάτι, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Βάζουμε τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ σε σχήμα αστέρι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε για 50-60 λεπτά. Βάζουμε σε σχάρα και αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσει.
Για τη γκανάς
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση.
Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια, το σπορέλαιο και ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος.
Περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα να λιώσει η κουβερτούρα και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε τη γκανάς πάνω από το κέικ και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια με ένα κουτάλι. Αφήνουμε 4-5 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η γκανάς στο κέικ.
Βάζουμε φρέσκα φρούτα, ινδοκάρυδο, φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.
δες περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια