Νέα Στην Κουζίνα

Ένα λαχταριστό κέικ για διχασμένες προσωπικότητες (δείτε τη συνταγή βήμα-βήμα)

Συνήθως όταν ετοιμάζουμε ένα κεικ το έχουμε ήδη φανταστεί στολισμένο με άχνη ζάχαρη ή λουσμένο με λιωμένη σοκολάτα. Αν όμως στην καταμέτρηση μετά την ψηφοφορία στο σπίτι υπάρχει ισοψηφία, τι κάνουμε τότε; Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν χρειάζεται να διαλέξουμε ένα απο τα δύο καθώς ο ζαχαροπλάστης και συνεργάτης του Bella Stories, Λάζαρος Παπαδόπουλος, μας δίνει την λύση.

‘Κάνε κανονικά το κέικ σου και μετά επικάλυψε το μισό με σοκολάτα της επιλογής σου και το υπόλοιπο με άχνη για τους πιο “Light” τύπους της παρέας! Πάμε να το φτιάξουμε’:

ΥλικάIMG_3589

4 αυγά

1 κούπα ζάχαρη

1/2 κούπα στραγγιστό γιαούρτι

1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο

1/4 κούπα χυμό πορτοκαλί

2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 βανίλια

1/2 κουτ. γλυκού κανέλα

Για την  επικάλυψη:

άχνη και λιωμένη σοκολάτα (μερέντα ή ότι άλλο θέλετε!)κεικ bellastories.gr 2

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει λίγο αφράτο, ύστερα βάζουμε μέσα το γιαούρτι, το λάδι και τον χυμό και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε μέσα το αλεύρι με την βανίλια και την κανέλα και το ρίχνουμε στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Λαδώνουμε καλά μια φόρμα κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (πάνω-κάτω) για 45′-50′ (ανάλογα τον φούρνο). Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει.κεικ bellastories.gr 5

Ήρθε η ώρα για την διχασμένη μας επικάλυψη! Μισή σοκολάτα-μισή άχνη και όλοι είναι ικανοποιημένοι!κεικ bellastories.gr 3

Και για το τέλος, ένα τρικ:

Όταν δε είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας είναι έτοιμο, βάζουμε ένα μαχαίρι μέσα και αν είναι καθαρό όταν βγει τότε ναι … είναι έτοιμο!κεικ bellastories.gr 4

Καλή επιτυχία!

Λάζαρος Παπαδόπουλος

Ζαχαροπλάστης

*Ευχαριστούμε το Karto Photography  (facebook.com/Karto-Photography) για την φωτογράφηση του θέματος.

 

 

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση