Bella On Tour Δες και αυτό Νέα Οι ιστορίες της Bella's

Λίμνη Πλαστήρα: Σε πλανεύει χωρίς καν να προσπαθεί!

Βάλτε σε ένα μικρό βαλιτσάκι δύο αλλαξιές και φύγατε για λίμνη Πλαστήρα!

Πρόκειται για μια τεχνητή λίμνη που ανήκει στο νομό Καρδίτσας και για μια ευρύτερη περιοχή με μοναδικό φυσικό κάλλος. Η λίμνη Πλαστήρα περιτριγυρίζεται από δεκάδες παραδοσιακά και φιλόξενα χωριά. Επισκεφτείτε τα και δείτε την εξαιρετική ενσωμάτωση στο φυσικό περιβάλλον και τα παραμυθένια τοπία που συνθέτουν. Κάποια από αυτά είναι πολύ τουριστικά ενώ κάποια άλλα σχεδόν άγνωστα και έρημα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε ένα έχει τις δικές του ομορφιές και τα ιδιαίτερα μυστικά του να αποκαλύψει.

Επισκεφθείτε τα πλέον τουριστικά Νεοχώρι και Καλύβια Πεζούλας για να διασκεδάσετε και για τα πολύ όμορφα καταλύματα που διαθέτουν και ζήστε το ρομαντισμό στην Καστανιά και την Πεζούλα. Κάντε αεραθλήματα στον Ελληνόπυργο και απολαύστε φρεσκότατες πέστροφες στον Μπελοκομίτη. Δείτε την ανατολή από τη Νεράιδα και εκστασιαστείτε από τη θέα του θεσσαλικού κάμπου από το Μοσχάτο.

Τα περισσότερα προσφέρουν πανοραμική θέα στη λίμνη, ενώ κάποια άλλα στις αγέρωχες κορυφογραμμές και κάποια άλλα στο θεσσαλικό κάμπο.

Δραστηριότητες:

Ο Ορεινός όγκος του νομού και ιδιαίτερα η λίμνη Πλαστήρα, αποτελεί προορισμό για απόδραση χιλιάδων επισκεπτών κάθε εποχή του χρόνου, καθώς προσφέρει ποικίλες ευκαιρίες για λιγότερο ή περισσότερο «ήπια» περιπετειώδη δράση. Οι πανύψηλες βουνοκορφές των Αγράφων προσφέρονται για ορειβασία και οι βουνοπλαγιές τους για πεζοπορία και ορειβατικό σκι.

Η γεωμορφολογία του εδάφους με τις απότομες κλίσεις προσφέρονται για αεραθλήματα, αναρριχήσεις, διασχίσεις φαραγγιών κ.α. δραστηριότητες. Τα μονοπάτια περιμετρικά της λίμνης προσφέρονται για ορειβατικό ποδήλατο, ιππασία, πεζοπορία κ.α. Τα καταγάλανα νερά της λίμνης προσφέρονται για στιγμές ξεκούρασης και αναψυχής. Οι επισκέπτες, κυρίως στη δυτική πλευρά της, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν κωπηλασία, ψάρεμα, κολύμπι και άλλες δραστηριότητες.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ιππασία λίγο πρίν από το Κρυονέρι και να ασκηθούν στη σκοποβολή στο σκοπευτήριο της Νεράιδας. Κοντά στη Πλαζ Πεζούλας και τον Βοτανικό Κήπο μπορούν να ασκηθούν στην τοξοβολία, να ενοικιάσουν ποδήλατα βουνού, υδροποδήλατα, κανό, ιστιοσανίδες και άλλο εξοπλισμό για σπορ στη λίμνη, να κολυμπήσουν ή να ψαρέψουν με καλάμι.

Το ποδήλατο βουνού αποτελεί τη νέα πρόσκληση για τον επισκέπτη της λίμνης. Το άρτια οργανωμένο Tavropos Mountain Bike Center στα Καλύβια στην περιοχή της λίμνης, προσφέρει στους ενδιαφερόμενους όλα τα απαραίτητα για να μπορέσουν να απολαύσουν τις ατελείωτες διαδρομές, με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας, στους δρόμους πλάι στη λίμνη, στο δάσος ή στο βουνό. Το μήκος των διαδρομών είναι περίπου 35χλμ.

Πολλά πεζοπορικά μονοπάτια δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν την ομορφιά της φύσης. Ιδανική περιοχή για πεζοπορία είναι το Εκπαιδευτικό Δάσος Μπελοκομίτη στο οποίο έχουν χαραχθεί και σηματοδοτηθεί εξι ιδαίτερου φυσικού κάλλους μονοπάτια. Το Εκπαιδευτικό Δάσος καταλαμβάνει μια έκταση 5.688 στρεμμάτων και τα χαρακτηριστικά των μονοπατιών του είναι:
  • Μ1: Μπελοκομίτης – Λίμνη.
  • Μ2: Λίμνη – Ζυγογιαννέϊκα.
  • Μ3: Λίμνη – Παρατηρητήριο.
  • Μ4: Ρ. Γαλατάδες – Ζυγογιαννέϊκα.
  • Μ5: Παρατηρητήριο – Ζυγογιαννέϊκα.
  • Μ6: Ζυγογιαννέϊκα – Άγραφα Ν. Ευρυτανίας.

Άλλα μονοπάτια είναι:

  • Ορειβατικό Καταφύγιο Αγράφων – Καρίτσα. Μήκος: 5.200μ.
  • Ορειβατικό Καταφύγιο Αγράφων – Ι. Μονή Πελεκητής. Μήκος: 4.000μ.
  • Ορειβατικό Καταφύγιο Αγράφων – Σπηλιά Γάκη. Μήκος: 7.850.
  • Ορειβατικό Καταφύγιο Αγράφων – Βουτσικάκι. Μήκος: 5.500μ.

Απολαύστε την Λίμνη Πλαστήρα από ψηλά στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα χωρία που βρίσκονται δίπλα στη λίμνη Πλαστήρα στο plastiras-lake.gr

φωτογραφία και πληροφορίες: plastiras-lake.gr

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση