Νέα

Μια διάφανη βιβλιοθήκη κυματίζει στον ουρανό της Οτάβα

Στην Οτάβα, την πρωτεύουσα του Καναδά, το κτίριο της νέας βιβλιοθήκης που απέκτησε η πόλη κυματίζει στον ουρανό, ενώ οι γυάλινοι τοίχοι της προσφέρουν απέραντη θέα στην πόλη.

Το έργο της αρχιτεκτονικής εταιρείας Diamond Schmitt Architects αποκάλυψε μια βιβλιοθήκη πέντε ορόφων η οποία στεγάζει τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Οτάβα και τη Βιβλιοθήκη και τα Αρχεία του Καναδά.

Η βιβλιοθήκη έχει χτιστεί σε κεκλιμένο επίπεδο με θέα στον ποταμό Οτάβα και κοντά στο Εθνικό Μνημείο του Ολοκαυτώματος του Καναδά που σχεδίασε ο Daniel Libeskind.

View this post on Instagram

Our design of the new @opl_bpo and @libraryarchives Joint Facility is one of coming together to create connections and is the direct result of a unique public co-design process that asked residents, Indigenous communities, and Canadians to provide inspiration at every stage of design. We are thrilled to celebrate this milestone today in Ottawa with our clients, team, and the public. Link in bio.⁣ ⁣ ⁣ #diamondschmitt #designtotranscend #architect #architecture #design #designreveal #rendering #render #projectmilestone #librarydesign #jointfacility #library #libraries #ottawapubliclibrary #libraryarchivescanada #archives #geneaology #GLAM #publicspace #community #ottcity #myottawa #ottawa #myottawalibrary #mylibrary #mycanada #indigenouscanada #heritage #canada

A post shared by Diamond Schmitt Architects (@diamondschmittarchitects) on

Οι αρχιτέκτονες σχεδίασαν τη βιβλιοθήκη έτσι ώστε να είναι σε αρμονία με το γύρω περιβάλλον, θέα στον παρακείμενο ποταμό και τους λόφους Gatineau στο Κεμπέκ και σε σύνδεση με την πλούσια ιστορία και τη φυσική ομορφιά της Οτάβα.

Η οροφή του κτιρίου που δημιουργεί κυματισμό είναι σε αρμονία με τον κυματισμό του ποταμού που είναι το στολίδι της πόλης και μεγάλο αξιοθέατο.

Τα 20.000 τ.μ. της βιβλιοθήκης περιλαμβάνουν αίθουσες ανάγνωσης, ένα κέντρο αρχειοθέτησης και έρευνας, χώρο για παιδιά, χώρους εκθέσεων των συλλογών της βιβλιοθήκης και ένα καφέ. Το στοιχείο που κυριαρχεί εκτός από το γυαλί είναι το ξύλο που δημιουργεί θερμότητα στον χώρο.

Σε επιπλέον χώρους θα υπάρχει ένα κέντρο που θα παρουσιάσει τις γλώσσες και τις κουλτούρες των αυτόχθονων λαών του Καναδά, που είναι γνωστοί ως τα πρώτα έθνη.

Θα είναι ένα πολιτιστικό σταυροδρόμι μιας διαδρομής που συνδέει τους ιδρυτικούς λαούς του Καναδά με σκοπό να προωθήσει την ιστορία του παγκοσμίως.

Η βιβλιοθήκη αναμένεται να λειτουργήσει επισήμως και να ανοίξει τις πύλες της στο κοινό το 2024. in.gr

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση