Νέα Στην Κουζίνα

Φτιάχνουμε νηστίσιμο παγωτό μάνγκο (δείτε τη συνταγή βήμα βήμα-βίντεο)

Υπέροχο παγωτό χωρίς γάλα και ζάχαρη αλλά γεμάτο απόλαυση! Δείτε τη συνταγή του σεφ Άκη Πετρετζίκη, βήμα βήμα στο βίντεο που ακολουθεί!

Συστατικά
100 γρ. γάλα καρύδας (με πλήρη λιπαρά, σε κονσέρβα)
1 ώριμο φρέσκο μάνγκο (κατεψυγμένο 300 γρ.)
3 κ.σ. μέλι
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

καρύδια
μέλι
τριμμένη καρύδα
φύλλα βασιλικού

Μέθοδος Εκτέλεσης

Καθαρίζουμε το μάνγκο και το κόβουμε σε κομμάτια. Όσο πιο ώριμο είναι το μάνγκο, τόσο πιο γευστικό θα είναι το παγωτό μας.
Βάζουμε τα κομμάτια από το μάνγκο μέσα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Φροντίζουμε να μην ακουμπάει το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο.
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για άλλη μία στρώση.
Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες.
Αφαιρούμε από την κατάψυξη και γρήγορα βγάζουμε τα μάνγκο από την λαδόκολα για να μην μαλακώσουν.
Τα βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολύ πολύ μικρά κομματάκια (σε περίπτωση που έχουμε μικρό μπλέντερ ή μούλτι κάνουμε το παγωτό σε δόσεις, προσέχοντας να σταματάμε κάθε λίγο για να μην κάψουμε το μηχάνημά μας)
Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το μέλι και χτυπάμε για 1-2 λεπτά.
Το παγωτό μας είναι έτοιμο, όταν το μάνγκο γίνει μία νόστιμη μαστιχωτή μάζα.
Σερβίρουμε το παγωτό μας με καρύδια, μέλι, τριμμένη καρύδα και λίγα φύλλα βασιλικού.

δείτε τη συνταγή του akispetretzikis.com  στο βίντεο που ακολουθεί:

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση