Δες και αυτό Νέα

Πώς θα βάψετε τα πλακάκια της κουζίνας για να δείχνουν σαν καινούργια

Η ανακαίνιση μιας κουζίνας απαιτεί ένα σημαντικό οικονομικό κόστος. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να την ανανεώσετε, χωρίς να την ανακαινίσετε. Ένας πολύ πρακτικός τρόπος που θα δώσει πραγματικά άλλον αέρα στην κουζίνα σας είναι να βάψετε τα πλακάκια. Πώς; Διαβάστε παρακάτω.

Αρχικά θα πρέπει να διαλέξετε το χρώμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Αν θέλετε το project σας να είναι εύκολο, τότε επιλέξτε μόνο ένα χρώμα. Μπορείτε επίσης να δώσετε διάσταση στα πλακάκια σας χρησιμοποιώντας περισσότερες αποχρώσεις του ίδιου χρώματος. Αν, πάλι, θέλετε να θέσετε μια πρόκληση στον εαυτό σας, διαλέξτε δύο και πάνω διαφορετικά χρώματα, αλλά εξασφαλίστε πως ταιριάζουν μεταξύ τους, αλλά και με τα ντουλάπια, τους πάγκους και τους τοίχους σας.

Επειδή τα πλακάκια είναι γυαλιστερά, είναι δύσκολο να κάνετε το χρώμα να «κολλήσει» πάνω τους. Για να ξεπεράσετε την δυσκολία αυτή θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδική μπογιά για πορσελάνινες και κεραμικές επιφάνειες που θα βρείτε σε μεγάλα χρωματοπωλείο. Πριν βάλετε το χρώμα αυτό, θα πρέπει να περάσετε ένα ειδικό αστάρι πάνω στα καθαρά πλακάκια. Τα πλακάκια σας μπορείτε να τα καθαρίσετε με ένα απολιπαντικό καθαριστικό και έπειτα με σαπούνι και νερό.Όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το βάψιμο, εξασκηθείτε ξεκινώντας από πλακάκια που θα κρυφτούν πίσω από κάποια ηλεκτρική συσκευή. Αν το χρώμα σας είναι πολύ πηχτό, αραιώστε το ώστε να εφαρμόζει καλύτερα. Μην χρησιμοποιήσετε περισσότερο χρώμα απ’ όσο χρειάζεστε για να μην στάζει στους αρμούς, αν όμως στάξει, μπορείτε πάντα να το διορθώσετε με λίγο άσπρο χρώμα.

Αν χρησιμοποιείτε πάνω από ένα χρώματα, θα βοηθήσει να αφιερώσετε μία μέρα για το ένα χρώμα και να συνεχίσετε με το άλλο την επόμενη, αφού το πρώτο θα έχει στεγνώσει. Θα χρειαστείτε 2-3 χέρια για να καλύψετε κάθε πλακάκι με ένα νέο χρώμα. Όταν τελειώσετε με το βάψιμο, περάστε το πλακάκι με ένα foam roller για να μην φαίνονται οι «πινελιές». Αν θέλετε τα πλακάκια σας να είναι γυαλιστερά και συνεπώς ευκολότερα στο καθάρισμα, περάστε τα με ειδική επίστρωση που θα βρείτε, επίσης, στα χρωματοπωλεία. Θυμηθείτε να τα αφήσετε τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν τα καθαρίσετε ή τοποθετήσετε οτιδήποτε επάνω τους! spirossoulis.com

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση