Νέα Στην Κουζίνα

Σούπα κολοκύθας με κάστανα και τραγανή πανσέτα

Κάτι ζεστό. Χειμωνιάτικο και θεπτικό. Ελάτε να φτιάξουμε σούπα κολοκύθας με κάστανα και τραγανή πανσέτα. Δείτε τη συνταγή του σεφ Άκη Πετρετζίκη.
Συστατικά

  • 500 γρ. κολοκύθα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 260 γρ. κάστανα βρασμένα, ξεφλουδισμένα και χοντροκομμένα 2 1/2 κούπες
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κ.γ. μέιγμα 5 μπαχαρικών
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. χοντρές φέτες πανσέτα, κομμένες σε μικρές, φαρδιές λωρίδες
Μέθοδος Εκτέλεσης

Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb

  • Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 ° C στον αέρα.
  • Βάζουμε την κολοκύθα και το κρεμμύδι σε ένα ταψί αρκετά μεγάλο ώστε να χωράνε άνετα σε μία στρώση. Περιχύνουμε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε τα λαχανικά μέχρι να είναι εντελώς τρυφερά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα κάθε 15 λεπτά.
  • Αυτό θα πάρει περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα. Καλό είναι να τα έχουμε σκεπάσει μια λίγο αλουμινόχαρτο για να μην πάρουν χρώμα.
  • Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε, μαζί με τα τυχόν υγρά που έχουν βγάλει σε μία κατσαρόλα. Ρίχνουμε μέσα τα κάστανα και 3 κούπες ζωμό κοτόπουλου.
  • Φέρνουμε τη σούπα σε βρασμό σε μέτρια φωτιά και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μπαχαρικών, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε και ανακατεύουμε συχνά για 20 έως 30 λεπτά, μέχρι τα κάστανα να μαλακώσουν εντελώς.
  • Αφαιρούμε τη σούπα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Πολτοποιούμε τη σούπα σε ένα μπλέντερ ή στο μύλο λαχανικών. Στο σημείο αυτό μπορούμε να την αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για 2-3 μέρες πριν την σερβίρουμε.
  • Στη συνέχεια αν την περάσαμε από το μπλέντερ την επιστρέφουμε κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 επιπλέον κούπα από το ζωμό και 3/4 της κούπας κρέμα γάλακτος.
  • Συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε τη σούπα και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι επιπλέον.
  • Παράλληλα βάζουμε την πανσέτα σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια-υψηλή φωτιά.
  • Σοτάρουμε, ανακατεύοντας συχνά την πανσέτα, μέχρι να αρχίσει να γίνεται τραγανή.
  • Βγάζουμε από τη φωτιά.
  • Για να σερβίρουμε τη σούπα, προσθέτουμε λίγη από την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος στην κάθε μερίδα και γαρνίρουμε το καθένα πιάτο με μερικές από τις τραγανές πανσέτες.

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση