Νέα

Ταξίδι στους γήινους εξωπλανήτες μέσα από μια αφίσα της NASA

H NASA την Τετάρτη ανακοίνωσε πως ανακαλύφθηκαν 7 πλανήτες παρόμοιοι με τη Γη, όπου θα μπορούσε να φιλοξενηθεί εξωγήινη ζωή. Όμως, δεν μας έδωσε μόνο λεπτομέρειες γι’ αυτούς τους πλανήτες. Σήμερα, Πέμπτη, η NASA αποφάσισε να δημιουργήσει και μια αφίσα προκειμένου να μας δώσει μια ιδέα για το πώς θα έμοιαζε το ταξίδι σ’ αυτούς τους γήινους εξωπλανήτες.

H αφίσα συνοδεύεται και από μια ακόμα σύντομη περιγραφή των πλανητών:

«Περίπου 40 έτη φωτός από τη Γη, ένας πλανήτης που ονομάζεται Trappist-1 προσφέρει μια εκπληκτική θέα: Λαμπρά αντικείμενα σε έναν κόκκινο ουρανό να κινούνται σαν να είναι μεγαλύτερες και μικρότερες εκδόσεις του δικού μας φεγγαριού.

Αλλά δεν είναι φεγγάρια. Είναι πλανήτες στο μέγεθος της Γης, σε ένα εντυπωσιακό πλανητικό σύστημα έξω από το δικό μας. Αυτοί οι επτά βραχώδεις κόσμοι συνωστίζονται γύρω από το μικρό, αμυδρό, κόκκινο αστέρι τους, σαν μια οικογένεια γύρω από μια φωτιά.

Οποιοσδήποτε απ’ αυτούς τους πλανήτες θα μπορούσε να φιλοξενεί τρεχούμενο νερό, αλλά ο πλανήτης που φαίνεται εδώ, το τέταρτο από το Trappist-1 αστέρι, βρίσκεται στην κατοικήσιμη ζώνη, την περιοχή γύρω από το άστρο όπου είναι πιο πιθανό να ανιχνευθεί τρεχούμενο νερό. Κάντε μια πλανητική εκδρομή στο σύστημα Trappist-1».

Δείτε την αφίσα: C5TzNveUYAAWItD

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση