Bella On Tour Νέα

Το αρχοντικό νησί με την «αποκαλυπτική» ομορφιά

Το νησί της Αποκάλυψης και του κοσμοπολίτικου στυλ σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι ψυχικής ανάτασης και εσωτερικής γαλήνης. Μεγαλείο και γαλήνη. Αυτό νιώθετε, όταν περιδιαβαίνετε στα σοκάκια της Χώρας και τις Ιερές Μονές. Η Πάτμος εδώ και χρόνια, Πάσχα ή καλοκαίρι, αποτελεί σταθερό προορισμό για διανοούμενους, καλλιτέχνες και επώνυμους επισκέπτες απ΄όλο τον κόσμο. Ένα μικρό, αλλά σπουδαίο νησί στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων. Το νησί της Αποκάλυψης. Η «Ιερουσαλήμ του Αιγαίου».

Κάντε τις πιο όμορφες διακοπές στην Πάτμο για να ανακαλύψετε τον μυστηριακό της χαρακτήρα, τη βαθιά σχέση της με τη θρησκεία και την εσωτερική γαλήνη: στη σκοτεινή σπηλιά, όπου ο Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη, στο Καθολικό της Ιερής Μονής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στα σοκάκια της Χώρας με τα εντυπωσιακά αρχοντικά, στα ασκηταριά που τα λένε «Καθίσματα». Επισκεφθείτε τη και ανακαλύψτε ένα νησί-μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCΟ.

Ανακαλύψτε τα αξιοθέατα της Πάτμου
Μαγευτείτε από την κατανυκτική σπηλιά της Αποκάλυψης

Υπό το φως των κεριών νιώθετε την κατάνυξη στη σπηλιά όπου, σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, ο Ιωάννης μετά από οράματα που είδε έγραψε την περίφημη Αποκάλυψη, το τελευταίο βιβλίο της Καινής Διαθήκης. Εξορισμένος εδώ το 95 μ.Χ., κήρυττε και βάπτιζε τους κατοίκους. Αργότερα η άσημη ως τότε Πάτμος θεωρήθηκε ιερή και η σπηλιά έγινε μεγάλο προσκύνημα.

 

Επισκεφτείτε τη μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου

Η μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Ένα ισχυρό κέντρο λατρείας, ένα μοναστήρι με σπουδαία ιστορία και αρχιτεκτονική, υψώνεται στην καρδιά του Αιγαίου και κυριαρχεί στη ζωή της Πάτμου. Ο μοναστικός βίος εδώ μετράει περισσότερα από 900 χρόνια. Τα κειμήλια, τα σπάνια έγγραφα, οι εικόνες και οι άλλοι θησαυροί της ορθοδοξίας, που υπάρχουν μέσα στη μονή, είναι δύσκολο να αποτιμηθούν.

Ιδρύθηκε το 1088 από τον όσιο Χριστόδουλο τον Λατρηνό, μια από τις πιο λαμπρές μορφές του βυζαντινού ασκητισμού. Το βράδυ της Ανάστασης το Άγιο Φως έρχεται εδώ κατευθείαν από τα Ιεροσόλυμα και τη Μεγάλη Πέμπτη η λειτουργία του Νιπτήρος –η οποία πραγματοποιείται μόνο στην Πάτμο και στα Ιεροσόλυμα- συγκλονίζει όσους την παρακολουθούν..

 

Γοητευτείτε από την πιο ατμοσφαιρική Χώρα του Αιγαίου

Άρχοντες-φεουδάρχες, καπετάνιοι και πλούσιοι έμποροι άφησαν ανεξίτηλα τα ίχνη τους στη Χώρα της Πάτμου από τον 16ο μέχρι τον 19ο αιώνα. Ανακαλύψτε γιατί θεωρείται μια από τις ωραιότερες και πιο αρχοντικές Χώρες στο Αιγαίο, περπατώντας στη σκιά των επιβλητικών κτηρίων με τα γοτθικά και τα νεοκλασικά χαρακτηριστικά, περνώντας κάτω από τις στοές, ανηφορίζοντας σε σοκάκια που χωράνε μετά βίας δύο ανθρώπους.

Ζητήστε να σας δείξουν τα αξιοθέατα της Πάτμου – αρχοντικά της Χώρας και μεταφερθείτε σε άλλες εποχές: τα αρχοντικά Βαρδίκου, Παλαιολόγου, Βάλβη, Φούντη (των Λεόντων) θα σας γοητεύσουν. Στο αρχοντικό Νικολαΐδη, που έχει μετατραπεί σε εξαιρετικό μουσείο, θα δείτε το αντιπροσωπευτικό σπίτι της Πάτμου και θα θαυμάσετε αρχαιολογικά ευρήματα.
Σκαρφαλώστε στην ογκώδη πέτρα στην Καλικατσού

Ένας τεράστιος βράχος που μοιάζει με γλυπτό πάνω στη θάλασσα. Ένας σημαντικός αρχαιολογικός χώρος. Οι ερευνητές θεωρούν ότι ήταν ιερό της Αφροδίτης με συνεχή λατρεία έως τους χριστιανικούς αιώνες. Σκαρφαλώστε πάνω του και δείτε τις λαξεύσεις στο βράχο, τις υδατοδεξαμενές για τις ιερές τελετουργίες, τα μικρά τεχνητά σπήλαια, όπου άφηναν αναθήματα. Μην ξεχάστε να κοιτάξετε τη θέα από την κορυφή -είναι μοναδική: όλο το Αιγαίο στα πόδια σας!

Οι κρυμμένοι θησαυροί της Πάτμου
Καθίσματα, τα παλιά ασκητήρια των μοναχών

Δεν θα καθίσετε. Ωστόσο, αξίζει να τα αναζητήσετε! Αυτό το ασυνήθιστο όνομα έχουν στην Πάτμο τα παλιά ασκηταριά, που ίδρυαν οι μοναχοί σε σπήλαια, δίπλα στα οποία έφτιαχναν ένα κελί ή ένα μικρό ναό.
Προφήτης Ηλίας, μια συναρπαστική ανάβαση

Μοναδικό θέαμα από το πιο ψηλό σημείο του νησιού: μεγάλα βράχια διάσπαρτα παντού σαν πεταμένα από ψηλά, σπηλιές, και στο βάθος το Αιγαίο. Μια εμπειρία κατά τις διακοπές σας στην Πάτμο που δεν πρέπει να χάσετε.
Απορθιανός δρόμος, μια συγκλονιστική πεζοπορία

Αξίζει να περπατήσετε στον Απορθιανό δρόμο, το παλιό μονοπάτι που ενώνει τη Χώρα με το λιμάνι, τη Σκάλα. Η εμπειρία σας αυτή θα είναι μια από τις πιο συγκλονιστικές που θα σας προσφέρει το νησί.
Συχνές Ερωτήσεις για την Πάτμο

Ποια είναι τα Σημαντικότερα Αξιοθέατα της Πάτμου;

Το πιο γνωστό αξιοθέατο της Πάτμου είναι το Σπήλαιο της Αποκάλυψης που επισκέπτονται πιστοί, και όχι μόνο, από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Το νησί έχει επίσης όμορφα παλιά αρχοντικά και καταπληκτικές παραλίες.

Ποιες είναι οι Καλύτερες Παραλίες της Πάτμου;

Υπάρχουν πολλές παραλίες στην Πάτμο και πολλές από αυτές είναι αμμώδεις. Οι καλύτερες παραλίες του νησιού είναι η Πέτρα, ο Γροίκος, το Άγριο Λιβάδι, οι Λεύκες, η Ψιλή Άμμος, και η Λάμπη.

Γιατί αξίζουν οι Διακοπές στην Πάτμο;

Οι διακοπές στην Πάτμο είναι πολύ δημοφιλείς ανάμεσα στους επισκέπτες των νησιών του Αιγαίου. Από την πανέμορφη Χώρα και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης μέχρι τις υπέροχες παραλίες, το νησί τα έχει όλα.

discovergreece.com

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση