Bella On Tour Νέα

Φθινόπωρο στην Πράγα!

Η Πράγα είναι η πρωτεύουσα της Τσεχίας και η πόλη των γεφυρών, των καθεδρικών ναών, των εντυπωσιακών πύργων και των εκκλησιών με τρούλο. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μολδάβα εδώ και πάνω από δέκα αιώνες. Σχεδόν ανέπαφο από τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, το μεσαιωνικό κέντρο της Πράγας παραμένει ένα θαυμάσιο μείγμα από καλντερίμια, εσωτερικές αυλές, καθεδρικούς ναούς, αμέτρητα καμπαναριά εκκλησιών και όλα αυτά κάτω από τη σκιά του μεγαλοπρεπούς κάστρου του 9ου αιώνα. Η Πράγα είναι επίσης μια σύγχρονη και ζωντανή πόλη γεμάτη ενέργεια, μουσική, πολιτιστική τέχνη, εξαιρετική κουζίνα και ειδικές εκδηλώσεις, τροφοδοτώντας έτσι τη δίψα του ανεξάρτητου ταξιδιώτη για περιπέτεια.

Η Γέφυρα του Καρόλου
Η Γέφυρα του Καρόλου είναι ένα από τα πιο ρομαντικά αξιοθέατα της Πράγας. Με μια βόλτα θα απολαύσετε μια εντυπωσιακή θέα στο κάστρο της Πράγας, στον ποταμό Μολδάβα και σε πολλά άλλα διάσημα αξιοθέατα που είναι διακριτά από αυτό το σημείο. Η Γέφυρα συνδέει την παλιά πόλη με την Μικρότερη Πόλη (Mala Strana) και το περπάτημα κατά μήκος της θα γίνει η αγαπημένη δραστηριότητα του κάθε ταξιδιώτη. Ωστόσο, στις 9 το πρωί είναι ένας μεγάλος εκθεσιακός χώρος, με έναν μεγάλο αριθμό τουριστών να συνδυάζονται με πλανόδιους πωλητές κάτω από τα μπαρόκ αγάλματα που υπάρχουν κατά μήκος της γέφυρας. Αν θέλετε να ζήσετε τη γέφυρα στη πιο ατμοσφαιρική της όψη θα πρέπει να την επισκεφθείτε την αυγή.

Το Κάστρο της Πράγας
Το Κάστρο της Πράγας απαιτεί αρκετές ώρες για να εξερευνηθεί σε βάθος, αλλά υποσχόμαστε ότι η προσπάθεια θα αξίζει τον κόπο. Εδώ οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν την αλλαγή της φρουράς του κάστρου, να δουν έργα τέχνης από διάφορους αιώνες, να ταξιδέψουν πίσω στην μεσαιωνική εποχή των Τσέχων βασιλέων, να βιώσουν τη γοτθική ομορφιά του Αγίου Βίτου και να απολαύσουν μια συναυλία κλασικής μουσικής.

Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βίτο
Εάν δεν μπορείτε να περάσετε μια ημέρα στο Κάστρο της Πράγας, τουλάχιστον επισκεφτείτε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βίτο. Αυτός ο καθεδρικός ναός γοτθικού ρυθμού μπορεί να υπερηφανεύεται για τον εντυπωσιακό εσωτερικό του σχεδιασμό, ο οποίος διαμορφώθηκε από τον διάσημο καλλιτέχνη της Τσεχίας, Alfons Mucha, αλλά και για τα έργα γλυπτικής, ζωγραφικής και άλλου είδους τα οποία με τη σειρά τους σχεδιάστηκαν από διάσημους και εξειδικευμένους Τσέχους καλλιτέχνες και τεχνίτες. Η ελεύθερη είσοδος καθιστά αυτό το αξιοθέατο ακόμα πιο ελκυστικό αλλά ακόμα και να μην είχε, το συγκεκριμένο θέαμά της θα ήταν εξίσου δημοφιλές για τα πλήθη.

Το Δημαρχείο της Παλαιάς Πόλης
Το Δημαρχείο αυτό θα σας γοητεύσει τόσο με τον εσωτερικό όσο και με τον εξωτερικό του σχεδιασμό. Οι καταπληκτικές εσωτερικές και εξωτερικές του λεπτομέρειες του, δημιουργήθηκαν από μερικούς από τους κορυφαίους καλλιτέχνες της Πράγας στα τέλη του 20ου αιώνα.

Old Town Hall
Εδώ θα βρείτε το κεντρικό γραφείο τουριστικών πληροφοριών της Παλαιάς Πόλης. Επίσης, το δημαρχείο αυτό διαθέτει πολλά ιστορικά αξιοθέατα και φιλοξενεί κατά καιρούς εκθέσεις τέχνης στο ισόγειο και στο 2ο όροφο.

Το Αστρονομικό Ρολόι στη Πλατεία της Παλαιάς Πόλης
Το Αστρονομικό Ρολόι στην πλατεία της Παλιάς Πόλης είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Πράγας. Τα γνήσια ανταλλακτικά του ρολογιού χρονολογούνται πίσω στο 1400, αλλά το ρολόι έχει δεχθεί ανανεώσεις μέσα στους αιώνες. Τα νούμερα του αυτού του ρολογιού αναδύονται πάνω από τους δείκτες της ώρας. Να είστε προετοιμασμένοι για τα πλήθη που θέλουν να παρακολουθήσουν τους μηχανισμούς του ρολογιού, αν προσπαθείτε να βγάλετε φωτογραφίες.

Μουσείο Διακοσμητικής Τέχνης
Το μουσείο άνοιξε το 1900, ως μέρος του ευρωπαϊκού κινήματος το οποίο ήθελε να ενθαρρύνει την επιστροφή της αξίας της αισθητικής η οποία ξεχάστηκε με τη Βιομηχανική Επανάσταση. Οι τέσσερις αίθουσες του είναι μια γιορτή για τα μάτια καθώς είναι γεμάτες με αντικείμενα του 16ου με 19ου αιώνα, όπως έπιπλα, ταπετσαρίες, πορσελάνες και μια υπέροχη συλλογή από έργα υαλουργίας.

Το “Κινούμενο” Κτίριο στη Νέα Πόλη
Το κτίριο αυτό είναι επίσης γνωστό και ως “Fred & Ginger” και προσομοιώνει την κίνηση, διατηρώντας παράλληλα τη λειτουργικότητά του. Η πρωτοποριακή του σχεδίαση και η εκπληκτική χρήση της καμπυλότητας του έδωσαν αυτή τη φήμη. Αν θα θέλατε να απολαύσετε τη θέα της Πράγας από εκεί, θα πρέπει να κλείσετε ένα τραπέζι στο Σελέστ, το εστιατόριο του τελευταίου ορόφου.

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση