Νέα Στην Κουζίνα

Φτιάχνουμε σπιτικά κρακεράκια τυριού για πιο… υγιεινό τσιμπολόγημα (βίντεο)

Ένα snack, κάτι για τα βράδια που χαλαρώνουμε στο σπίτι απολαμβάνοντας ταινίες ή σειρές. Πάμε να φτιάξουμε σπιτικά κρακεράκια τυριού με την συνταγή του σεφ Άκη Πετρετζίκη.

Συστατικά
  • 125 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. και λίγο επιπλέον για το άνοιγμα της ζύμης
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ¼ κ.γ. κουρκουμάς
  • 240 γρ. τυρί cheddar τριμμένο, καλής ποιότητας
  • 70 γρ. κρύο βούτυρο, ανάλατο, κομμένο σε κυβάκια
  • 40 ml παγωμένο νερό

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι, τον κουρκουμά και την πάπρικα και χτυπάμε μέχρι να σπάσει τελείως το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε να χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι τα υλικά μας να γίνουν τρίμμα.
  • Στην συνέχεια ρίχνουμε το παγωμένο νερό και χτυπάμε για 20 δευτερόλεπτα (προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά, μέχρι η ζύμη μας να κολλάει στη λεπίδα).
  • Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο και τη χωρίζουμε στα 2.
  • Σχηματίζουμε με το ζυμάρι 2 μπάλες.
  • Τυλίγουμε τις μπάλες με μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180° C στον αέρα.
  • Αφαιρούμε την μεμβράνη και από τα δύο μπαλάκια.
  • Απλώνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας μας, τοποθετούμε πάνω το πρώτο μπαλάκι ζύμης και πασπαλίζουμε με ακόμα λίγο αλεύρι.
  • Με τον πλάστη ανοίγουμε σιγά σιγά τη ζύμη μας. Ανοίγουμε καλά μέχρι το φύλλο μας να γίνει λεπτό σαν 10 φύλλα χαρτί ενωμένα (περίπου 3-4 χιλ.)
  • Με ένα πινέλο σκουπίζουμε το πολύ αλεύρι από τη ζύμη μας.
  • Με τη βοήθεια κουπ πατ διαφόρων σχημάτων, φτιάχνουμε και κόβουμε τα κρακεράκια μας σε σχέδια που επιθυμούμε.
  • Απλώνουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα.
  • Επαναλαμβάνουμε και για το δεύτερο μπαλάκι ζύμης.
  • Ψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν λίγο και να αποκτήσουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση