Νέα Στην Κουζίνα

Φτιάχνουμε την Κρεμ Καραμελέ του Άκη Πετρετζίκη (βίντεο)

Ένα δροσερό και ελαφρύ γλυκό. Ελάτε να φτιάξουμε την πολύ νόστιμη κρέμα καραμελέ που προτείνει ο σεφ akispetretzikis.
Συστατικά

Για την καραμέλα

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. νερό

Για την κρέμα

  • 70 γρ. ζάχαρη (35 γρ. + 35 γρ.)
  • 2 μεσαία αυγά
  • 2 κρόκους από μεσαία αυγά
  • 140 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 150 γρ. γάλα
  • 1 λοβό βανίλιας ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • φλούδα από ½ πορτοκάλι
                                 
                                                Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100° C στον αέρα.

    Για την καραμέλα

    • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
    • Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει και να καραμελώσει η ζάχαρη και αφαιρούμε από τη φωτιά.
    • Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε 5 φορμάκια μίας χρήσης (διαμέτρου 6 εκ.) και μοιράζουμε την καραμέλα μας (περίπου 20 γρ. στο καθένα).

    Για την κρέμ καραμελέ

    • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τους κρόκους, τα 35 γρ. ζάχαρη, χτυπάμε με σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και αφήνουμε στην άκρη.
    • Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα 35 γρ. ζάχαρη, τον λοβό βανίλιας και τη φλούδα από το ½ πορτοκάλι.
    • Με το που πάρει μία βράση, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας παράλληλα με ένα σύρμα.
    • Περνάμε την κρέμα από ένα σουρωτήρι και τη μεταφέρουμε στις φόρμες με την καραμέλα.
    • Σε αυτό το σημείο μπορούμε αν θέλουμε να κάψουμε και έτσι να σκάσουν όλες οι φουσκάλες που έχουν δημιουργηθεί με ένα φλόγιστρο.
    • Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ½ ώρα.
    • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
    • Μεταφέρουμε τα φορμάκια στο ψυγείο για να παγώσουν, τουλάχιστον 12-24 ώρες.
    • Για να ξεφορμάρουμε περνάμε ένα μαχαίρι γύρω από τα τοιχώματα της φόρμας για να ξεκολλήσει η κρέμα πιο εύκολα. Αλλιώς μπορούμε και να βουτήξουμε τη φόρμα σε λίγο βραστό νερό.
    • Γυρνάμε την κρέμα πάνω σε μια πιατέλα. Βάζουμε την υπόλοιπη καραμέλα πάνω από την κρέμα και σερβίρουμε.
    •                                                Tip
      Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε ότι φρούτο και ξηρούς καρπούς επιθυμείτε στο σερβίρισμα όπως κάστανα, raspberries, φιστίκια και φουντούκια..!!!

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση