Καταπληκτικό και ελαφρύ γλυκό χωρίς ζάχαρη και χωρίς τύψεις. Εύκολα και γρήγορα απολαμβάνετε τη δροσιά του μόνοι σας ή με φίλους.
Υλικά Συνταγής
-
Για τη βάση
- 1 πακέτο μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
- 100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κ.σ. μέλι
-
Για τη γέμιση
- 750 γραμ. μασκαρπόνε
- 2 λάιμ ξύσμα και χυμό
- 100 γραμ. στέβια
-
Για το γαρνίρισμα
- φύλλα μέντας
- 300 γραμ. φρέσκα κεράσια και άλλα κόκκινα φρούτα (φράουλες
- μούρα
- βατόμουρα)
- λίγη στέβια
Εκτέλεση
Για το cheesecake ψυγείου χωρίς ζάχαρη, θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 23 εκ.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε μπολ. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το μέλι. Ανακατεύουμε και τα στρώνουμε στη φόρμα. Το παγώνουμε στο ψυγείο.
Βάζουμε το τυρί μασκαρπόνε σε μπολ. Προσθέτουμε τη στέβια, το ξύσμα και το χυμό λάιμ. Απαλά ανακατεύουμε τα υλικά.
Απλώνουμε την κρέμα στη βάση μπισκότου. Στρώνουμε την επιφάνεια. Το παγώνουμε για 2 ώρες.
Για να σερβίρουμε, λιώνουμε τα μισά φρούτα στο μπλέντερ με την στέβια.
Γαρνίρουμε το cheesecake με τα φρέσκα φρούτα και τα φύλλα μέντας. Σε κάθε πιάτο απλώνουμε λίγη σάλτσα φρούτων.
δείτε περισσότερες συνταγές της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου στο argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια