Νέα

6 μυστικά για τέλειες φωτογραφίες στο Instagram

Ο Tommy Clarke είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους πιο γνωστούς, νεαρούς φωτογράφους της Μεγάλης Βρετανίας. Πρόσφατα φωτογράφισε μια καμπάνια για μεγάλη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε την δική του σειρά ρούχων σε γνωστό brand, φορεμένα από το μοντέλο David Gandy. Ο 30χρονος φωτογράφος μέχρι πριν μια πενταετία πάλευε να τα βγάλει πέρα στο επάγγελμά του, αλλά μια μέρα, ενώ βρισκόταν στην παραλία Μπόντι της Αυστραλίας, αποφάσισε να τραβήξει μερικές φωτογραφίες αλλά από μια διαφορετική γωνία- από ψηλά. Ενοικίασε ένα ελικόπτερο, τράβηξε τις φωτογραφίες, μετά τις δημοσίευσε στο Instagram και μέσα σε δύο ώρες μάζεψε περισσότερα από 45.000 likes. Ο διαφορετικός τρόπος που φωτογραφίζει από το πιο συνηθισμένο μέχρι το πιο ασυνήθιστο θέαμα σε συνδυασμό με την απήχηση του Instagram, ήταν αυτά που του έδωσαν και το εισιτήριο προς τη φήμη.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, το μυστικό της επιτυχίας σε μια φωτογραφία δεν είναι τόσο το περιεχόμενό της αλλά πώς θα το αναδείξεις. «Το μυστικό μιας επιτυχημένης φωτογραφίας, ειδικά στα social media, είναι πως χρειάζεται να είναι κάτι που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί. Όχι απαραιτήτως ένα καινούργιο μέρος- απλώς ένας νέος τρόπος να κοιτάξεις ένα μέρος που έχεις ξαναδεί», εξηγεί. Οι ακτογραμμές αποτελούν αγαπημένο του θέμα, καθώς, όπως λέει, το να συμπεριλάβεις στη φωτογραφία κάτι «με παλμό», είναι πολύ σημαντικό. «Το νερό μπορεί να λειτουργήσει σαν φυσικό πλαίσιο, μετά ψάχνεις για συμμετρία και χρώμα. Οι ακτογραμμές είναι πάντα ένας όμορφος τρόπος για να χωρίσεις μια εικόνα στα δύο», προσθέτει. Όσο για τα φίλτρα που παρέχει το Instagram, συστήνει μέτρο. «Εγώ δεν τα χρησιμποιώ καθόλου. Υπάρχει τόση φυσική ομορφιά στον κόσμο που είναι κρίμα να την χαλάς. Με τις αναρτήσεις στο Instagram, ισχύει το ρητό “Less is More”», καταλήγει.

Αυτές είναι οι συμβουλές του για το πώς να τραβήξουμε επιτυχημένες φωτογραφίες για το Instagram:

Παίξτε με τις γωνίες «Το να πειραματιστείς με τις γωνίες είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να κάνεις κάτι οικείο να δείχνει διαφορετικό. Ακόμη και το πιο απλό πράγμα μπορεί να κάνει τη διαφορά- όπως το να περιστρέψεις την φωτογραφίας μιας παραλίας κατά 90 μοίρες ώστε η ακτογραμμή να έρθει στα δεξιά αντί για το κάτω μέρος»

Ψάξτε για χρώμα «Κρατείστε τα μάτια σας ανοικτά και αναζητείστε μικρά σημεία έντονου χρώματος. Για παράδειγμα, μια άδεια παραλία με μια πετσέτα σε έντονο κόκκινο στη γωνία είναι μια φανταστική λήψη»

Χρησιμοποιείστε τον κανόνα των τρίτων (Rule of thirds) «Χωρίστε το υποτιθέμενο κάδρο της φωτογραφίας σε τρία οριζόντια μέρη και τρία κάθετα. Εκεί που τέμνονται αυτές οι φανταστικές γραμμές, υπάρχουν τέσσερα σημεία. Όταν καδράρετε μια εικόνα, πρέπει πάντα να προσπαθείτε να βάζετε κάτι ενδιαφέρον σε ένα από αυτά τα τέσσερα σημεία. Αν τοποθετείτε κάτι εκτός κέντρου, αυτό βοηθά την αισθητική και αυτομάτως κεντρίζει το βλέμμα στην φωτογραφία»

Αγνοείστε τα φίλτρα «Μην εξαρτάστε πολύ από τα φίλτρα. Υπάρχουν καταπληκτικά χρώματα παντού- καλύτερα να ψάξετε λίγο καλύτερα για να εντοπίσετε, παρά να τα προσθέσετε μετά μέσω του τηλεφώνου σας»

Ψάξτε τις «υφές» «Η υφή από κάτι μπορεί να κάνει θαύματα σε μια φωτογραφία. Για παράδειγμα, ο ωκεανός είναι γεμάτος ενέργεια, σκιές και στρώματα, και αυτομάτως βελτιώνει κάθε εικόνα, ειδικά όταν αντιπαραβάλλεται με την υφή του εδάφους»

Τραβήξτε κακές φωτογραφίες «Τραβήξτε όσες περισσότερες κακές φωτογραφίες μπορείτε. Φωτογραφείστε χωρίς όριο. Το σημαντικό είναι να μάθετε από τα λάθη σας, να δείτε τι δεν σας αρέσει. Όταν φωτογραφίζω από ελικόπτερο, καταλήγω με περισσότερες από 500 λήψεις και μόνο 25 κάνουν τελικά. Το κλειδί είναι να έχετε πολλές επιλογές. Το καλό στις ψηφιακές φωτογραφίες είναι πως αν κάποια δεν είναι και τόσο ωραία, μπορείτε απλώς να την διαγράψετε και δεν σας έχει κοστίσει απολύτως τίποτα».

Δείτε το βίντεο:

Independent, lifo.gr

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση