Νέα

8 λόγοι που οι κάτοικοι Νέας Υόρκης ζηλεύουν τους Έλληνες και τα σπίτια τους

Μην νομίζετε πως οι Νεοϋορκέζοι έχουν στο σπίτι τους όλα όσα ονειρεύονται. Μπορεί να ζουν στην πιο ενδιαφέρουσα μητρόπολη του κόσμου, αλλά δείτε όλα όσα έχουμε εμείς κι οι Νεοϋορκέζοι δεν έχουν.

Πλυντήριο ρούχων και στεγνωτήριο. Οι Νεοϋορκέζοι συνηθίζουν να πλένουν τα ρούχα τους σε laundromats, self-service καταστήματα με πλυντήρια. Βάζουν ένα νόμισμα στο πλυντήριο και πλένουν τα ρούχα τους. Φανταστείτε να έχετε ξεμείνει από ρούχα, να μην έχετε ψιλά και να βρέχει καταρρακτωδώς έξω. Την έχετε βάψει.

Παράθυρα σε κάθε δωμάτιο. Εμείς δεν μπορούμε να διανοηθούμε δωμάτιο χωρίς παράθυρο. Στη Νέα Υόρκη δεν μπορούν να διανοηθούν το ακριβώς αντίθετο. Έτσι και δουν διαμέρισμα με παράθυρο κάνουν σαν τρελοί για να το αποκτήσουν.

Πλυντήριο πιάτων. Τα διαμερίσματα που έχουν πλυντήριο πιάτων είναι λίγα ενώ συνήθως το σπίτι που έχει αυτό το «κομφόρ» είναι κατά πάσα πιθανότητα παλάτι.

Πραγματικοί τοίχοι στην κρεβατοκάμαρα. Οι Νεοϋοκρέζοι συνήθως βάζουν ψεύτικους τοίχους στα διαμερίσματά τους για να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα έξτρα υπνοδωμάτιο. Τα κτίρια είναι πολύ παλιά και έχουν μεγάλους ενιαίους χώρους. Επίσης, τα ενοίκια είναι πανάκριβα, κι έτσι τις περισσότερες φορές ο μόνος τρόπος να μπορέσουν να πληρώσουν ένα ενοίκιο είναι να πάρουν σπίτι με ένα δωμάτιο και να το μοιραστούν με 2-3 συγκατοίκους.

Ντουλάπα σε κάθε δωμάτιο. Όταν το υπνοδωμάτιό τους έχει το μέγεθος της δικής σας ντουλάπας, όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει χώρος για κανονική ντουλάπα. Ούτε που μπορούμε να φανταστούμε πού αποθηκεύουν τα ρούχα τους.

Περισσότερα από ένα μπάνια. Όσα άτομα και αν μένουν σε ένα σπίτι μοιράζονται ένα και μόνο μπάνιο. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα φυσιολογικό, μέσο διαμέρισμα που να έχει παραπάνω από ένα μπάνιο.

Τραπεζαρία Εδώ οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι θα πει ντουλάπα, θα έχουν τραπεζαρία; Πολλοί από τους Νεοϋορκέζους φαντάζονται τους εαυτούς τους να τρώνε ένα γεύμα σε ένα μεγάλο τραπέζι όπως ονειρευόμαστε εμείς να λιαζόμαστε σε μια παραλία στην Καραϊβική.

Τέλος, όπως συμπληρώνει το ρεπορτάζ του travelstyle.gr, οι νεοϋορκέζοι δεν μένουν για πολύ σε έναν χώρο. Με τα ενοίκια συνεχώς να αυξάνονται, οι Νεοϋορκέζοι γνωρίζουν πως δεν πρόκειται να μείνουν για πολύ σε ένα διαμέρισμα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν διακοσμούν τα σπίτια τους και τα περισσότερα αντικείμενά τους μένουν στις κούτες τους για να μετακινηθούν εύκολα στο επόμενο οικονομικό σπίτι που θα βρουν.

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση