Νέα

H Kate Winslet μίλησε για το bullying που δέχτηκε και τη σημασία του να πιστεύεις στον εαυτό σου

Η Kate Winslet έδωσε μια ιδιαίτερα σημαντική ομιλία απευθυνόμενη στη νέα γενιά, στη φιλανθρωπική εκδήλωση της oργάνωσης WE στο Λονδίνο. Η διάσημη ηθοποιός μίλησε σε ένα κοινό 20.000 νέων για τη σημασία του να εκτιμά τις δικές του δυνάμεις και να καταπολεμά το bullying αναφερόμενη σε προσωπικά της βιώματα του παρελθόντος.

“Δεχόμουν bullying στο σχολείο”, είπε. “Με φώναζαν “λίπος”. Με κορόιδευαν επειδή ήθελα να γίνω ηθοποιός. Με κλείδωναν στο ντουλάπι. Γελούσαν μαζί μου. Δεν ήμουν το ομορφότερο κορίτσι. Μου είπαν ότι μπορεί να σταθώ τυχερή στην καριέρα μου αν είμαι ευχαριστημένη με το να μου δίνουν όλους τους ρόλους για κορίτσια με παραπάνω κιλά. Στα casting άκουγα συχνά τη φράση ‘Kate, δεν είσαι αυτό που ψάχνουμε'”.

“Δεν εγκατέλειψα το όνειρό μου”, συνέχισε η Winslet που είναι σήμερα μητέρα τριών παιδιών. “Πάλεψα. Έπρεπε να αγνοήσω τα αρνητικά σχόλια, να πιστέψω στον εαυτό μου. Έπρεπε να επιλέξω να σταθώ πάνω από όλα αυτά και χρειαζόταν να δουλέψω σκληρά γι’ αυτό. Για να κάνεις αυτό που αγαπάς, πρέπει να είσαι άτρωτος και να πιστεύεις ότι αξίζεις. Και μερικές φορές, αυτό είναι το δυσκολότερο απ’ όλα”.

Για να στηρίξει τα λεγόμενά της, η Winslet αναφέρθηκε επίσης στη στιγμή που άλλαξε την καριέρα της, όταν κέρδισε το ρόλο της Rose στον Τιτανικό το 1997, που έμελλε να γίνει μία από τις πιο επιτυχημένες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου.

“Μια μέρα, με διάλεξαν για το ρόλο της Rose στον Τιτανικό. Η υποψήφια με τις λιγότερες πιθανότητες, η Κate από το σαντουιτσάδικο στο Reading, πρωταγωνιστούσε ξαφνικά σε μια από τις μεγαλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Μπορείς να είσαι από οπουδήποτε και να κάνεις το οτιδήποτε- πίστεψέ το! Μπορείς να ξεπεράσεις τους φόβους σου. Έμαθα να αγαπώ τα ελαττώματά μου, να μην απολογούμαι για το ποια είμαι. Έψαξα βαθιά μέσα μου και αποφάσισα ότι δεν θα τους άκουγα όταν μου έλεγαν ότι το σώμα μου ήταν κατάλληλο. Αυτή είμαι πραγματικά, η Kate από το Reading”.

H ηθοποιός αναφέρθηκε ακόμα στη σύγχρονη εποχή και συμβούλεψε το ακροατήριο να ζει τη στιγμή και να αποφεύγει τις παγίδες των social media. “H κοινωνία μας αλλάζει τόσο γρήγορα, οι αξίες μας επίσης. Δεν είναι εύκολο να είσαι έφηβος και γίνεται ακόμη πιο δύσκολο σε μια εποχή όπου υπάρχει το cyber bullying και η συνεχής έκθεση σε άπιαστες φιλοδοξίες. Aς σκεφτούμε πώς αλλιώς μπορούμε να μοιραστούμε πράγματα. Μοιράσου μια αληθινή συζήτηση με αυτόν που κάθεται δίπλα σου, μοιράσου ιστορίες, μοιράσου την ίδια τη στιγμή. Μιλώντας. Ή με μια αγκαλιά”.  madamefigaro.gr

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση