Δες και αυτό Νέα Οι ιστορίες της Bella's

ImillaSkate: Οι νεαρές skaters της Βολιβίας συνδυάζουν πάθος και παράδοση

Νεαρές αθλήτριες από την πόλη Cochabamba της Βολιβίας έκαναν πράξη κάτι φανταστικό. Ανήκοντας στην ομάδα imilla skate, χρησιμοποιούν το skateboarding και φορούν την παραδοσιακή πολύχρωμη ενδυμασία των ιθαγενών, τις polleras, όχι μόνο για να εκφραστούν πολιτιστικά, αλλά και για να περάσουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά των διακρίσεων.

Imilla σημαίνει το «νεαρό κορίτσι» στις δύο κυρίαρχες γλώσσες (Aymara και Quechua) της Βολιβίας και τα κορίτσια της ομάδας δεν φορούν σε καθημερινή βάση τις ιδιαίτερες φορεσιές αλλά μόνο όταν κάνουν το άθλημα. Σε μια προσπάθεια ενδυνάμωσης και ανάδειξης της ταυτότητάς τους, θεωρούν το skateboarding ως βασικό μέσο για να αναδειχθεί από πού προέρχονται. Η ιδιαίτερη ομάδα ιδρύθηκε από την 26χρονη Dani Santiváñe το 2018.

Όπως προσθέτει: «Στόχος μας είναι να προωθήσουμε το skateboarding, να επεκτείνουμε το άθλημα και ταυτόχρονα να συμβάλλουμε στη δημιουργία νέων χώρων εξάσκησης. Ας μην ξεχνάμε τις ρίζες μας, ας μην ξεχνάμε από πού προερχόμαστε. Να νιώθουμε περήφανοι για τις ρίζες και την ταυτότητά μας».

Το skateboarding με αυτόν τον τρόπο γίνεται το «όχημα για τη γυναικεία ενδυνάμωση, μεταφέροντας ένα δυνατό μήνυμα υπέρ της συμπερίληψης και της πολυπολιτισμικότητας.

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το αφιέρωμα στο www.theguardian.com (φωτογραφία: @Luisa Dörr)

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση