Δες και αυτό Νέα

Oktoberfest: Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο επέστρεψε!

Το Oktoberfest, το φημισμένο φεστιβάλ μπύρας της Γερμανίας, το οποίο συγκεντρώνει εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο, άνοιξε προχθές τις πόρτες του στο Μόναχο έπειτα από δύο χρόνια απουσίας εξαιτίας της πανδημίας. Στα 200 χρόνια της ιστορίας του το μεγαλύτερο φεστιβάλ του είδους σε ολόκληρο τον κόσμο έχει ματαιωθεί μόλις 26 φορές, κυρίως λόγω των δύο παγκόσμιων πολέμων. Την τελευταία φορά που διοργανώθηκε, το 2019, οι 6,3 εκατομμύρια επισκέπτες του κατανάλωσαν περισσότερα από 7, 3 εκατομμύρια λίτρα γερμανικής μπύρας.

Τα εγκαίνια του φεστιβάλ έκανε ο δήμαρχος του Μονάχου Ντιντιέ Ράιτερ ανοίγοντας με σφυρί ένα βαρέλι μπύρας και προσφέροντας το πρώτο ποτήρι στον επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Μάρκους Σέντερ. Το φεστιβάλ θα είναι ανοιχτό από σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Oktoberfest ως φεστιβάλ μπύρας και εκδηλώσεων αποφέρει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ οι Γερμανοί συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους καταναλωτές μπύρας στην Ευρώπη με μια ετήσια μέση κατανάλωση 84 λίτρων για το 2021.

 

φωτογραφία: oktoberfest.de

 

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση