Νέα

Αυτό είναι το πιο δημοφιλές χρώμα στον κόσμο

Μία εταιρεία χαρτικών, η G. F Smith, αποφάσισε να ανακαλύψει ποιο είναι το πιο δημοφιλές χρώμα του κόσμου. Για να το κάνει αυτό, η εταιρεία ρώτησε διαδικτυακά χιλιάδες ανθρώπους από περισσότερες από 100 χώρες. Το χρώμα που νίκησε ονομάζεται Marrs Green και έχει πάρει το όνομά του από την Annie Marrs, η οποία το έφτιαξε. «Το χρώμα το εμπνεύστηκα από το φυσικό τοπίο που με περιβάλλει στο σπίτι μου, στη Σκωτία, και αυτή η βαθυπράσινη απόχρωση με μια υποψία μπλε ήταν πάντα αγαπημένη μου», δήλωσε η ίδια. Πρόκειται για μία γαλαζοπράσινη απόχρωση, με πηγή έμπνευσης το φυσικό τοπίο της Σκωτίας.Όπως αναφέρει το Dezeen, το αποτέλεσμα της έρευνας ανακοινώθηκε στο Hull – το οποίο φέτος είναι η Πόλη του Πολιτισμού για τη Βρετανία – με μια έκρηξη μικρών χαρτιών σε χρώμα Marrs Green πάνω από την οδό Humber.

Tο φετινό «πιο δημοφιλές χρώμα» δεν απέχει και πολύ από εκείνο που είχε κερδίσει πέρυσι , το PANTONE 15-0343, και ήταν πάλι μία απόχρωση του πράσινου.

Η Caroline Till του «Viewpoint Colour Magazine» υποστηρίζει πως η επιτυχία που σημείωσε η συγκεκριμένη απόχρωση οφείλεται στην επιθυμία μας να επανασυνδεθούμε με τον φυσικό κόσμο.
«Καθώς η σύγχρονη συνθήκη του “ελλείμματος της φύσης” γίνεται όλο και πιο ισχυρή μέσα στο περιβάλλον ολοένα και περισσότερων αστικών και ψηφιακών λαϊφστάιλ, επιζητούμε να επανασυνδεθούμε με τον φυσικό κόσμο, και από κει προκύπτει η παγκόσμια δημοφιλία του πράσινου χρώματος» εξηγεί.

Δείτε Επίσης

1 Σχόλιο

  • Απάντηση
    vasiliki
    12 Ιουλίου 2017 στις 10:51

    Ωραιο χρωματακι !!!!θα το χρησιμοποιησω!

  • Αφήστε μια Απάντηση