Νέα Στην Κουζίνα

Κέικ σοκολάτας με ολόκληρα αχλάδια!

Κέικ με γέμιση αχλάδι! Αυτό το γλυκό νόστιμο και … γκουρμεδιάρικο, όχι όμως δύσκολο. Επιχειρήστε το και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά

4 αχλάδια
1.5 Lt νερό
6 άσπραδια
3 Κρόκους
400 γρ ζάχαρη
100 γρ βούτυρο
100 γρ αλεύρι που φουσκωνει μόνο του
100 γρ καρύδια αλεσμένα
2 βανίλιες
20 γρ κακάο
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, 200 γρ ζάχαρη και τα 3 αχλάδια αφού τα καθαρίσουμε καλά. Τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά με το σιρόπι.

Για τη μαρέγκα: σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα ασπράδια μαζί με 100 γρ ζάχαρη.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με 100 γρ ζάχαρη και προσθέτουμε τους κρόκους,τα καρύδια (αλεσμένα), τις βανίλιες, το κακάο,το αλεύρι και τέλος το 1 αχλάδι που έμεινε (ψιλοκομμένο). Ανακατεύουμε καλά και το μείγμα μας είναι έτοιμο. Το τοποθετούμε σε μια φόρμα μακρόστενη την οποία έχουμε βουτυρώσει καλά και πασπαλίσει με κακάο. Σε 3 σημεία βάζουμε τα τρία αχλάδια που έχουμε σιροπιάσει. Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά.

Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη. Καλή επιτυχία! mesastikouzinablog.wordpress.com

 

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση