Νέα Στην Κουζίνα

Ο τέλειος παραδοσιακός μπακαλιάρος σκορδαλιά – δείτε τη συνταγή βήμα βήμα (βίντεο)!

Χρόνια Πολλά με μπακαλιάρο σκορδαλιά! Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου είναι δύο σημαντικοί λόγοι για τους έλληνες απανταχού, για να μαζευτούν παρέα με καλούς φίλους αλλά και τις οικογένειες τους γύρω από ένα τραπέζι και να απολαύσουν παραδοσιακά ελληνικά φαγητά. Η μέρα σήμερα …σηκώνει μπακαλιάρο και μάλιστα σκορδαλιά! Πάμε να τον φτιάξουμε σύμφωνα με τη συνταγή του σεφ Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά: 

•1,5 κιλό μπακαλιάρο υγράλατο φιλέτο χωρίς κόκκαλο
•200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. για πανάρισμα
•σπορέλαιο για τηγάνισμα
•αλάτι
•πιπέρι
•κουρκούτι
•σκορδαλιά για σερβίρισμα
•πατάτες τηγανητές για σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Photo credit: G. Drakopoulos
•Ξαλμυρίζουμε το μπακαλιάρο μας.
•Στραγγίζουμε καλά το ψάρι μας και το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας ώστε να είναι στεγνό και να πιάσει καλά το κουρκούτι επάνω του.
•Φτιάχνουμε το κουρκούτι μας.
•Κόβουμε το μπακαλιάρο μας σε μικρές μερίδες, ίσες σε μέγεθος και πάχος ώστε να τηγανιστούν ομοιόμορφα.
•Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με πολύ σπορέλαιο στη φωτιά μέχρι το λάδι να φτάσει τους 180 βαθμούς.
•Βάζουμε 200 γρ. αλεύρι σε ένα ταψί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
•Το κάθε κομμάτι το βουτάμε μέσα στο ταψί με το αλεύρι γιατί με αυτό το τρόπο θα κολλήσει καλύτερα το κουρκούτι στο ψάρι μας.
•Τινάζουμε το κάθε κομμάτι να φύγει το επιπλέον αλεύρι και μετά το βουτάμε στο μπολ μας με το κουρκούτι.
•Τινάζουμε το παραπανίσιο κουρκούτι και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν τα κομμάτια γυρίζοντάς τα αν χρειαστεί.
•Τον μπακαλιάρο δεν τον ρίχνουμε απότομα στο καυτό λάδι. Πρώτα βάζουμε το μισό ψάρι και μόλις φουσκώσει λίγο το κουρκούτι τότε ρίχνουμε και το άλλο μισό μέσα στο τηγάνι.
•Όταν τηγανίσουμε σωστά το μπακαλιάρο μας και γίνει τραγανός, αφαιρούμε σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί.
•Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και σκορδαλιά, όλο σε λαδόκολλα για πιο αυθεντικό ύφος.

akispetretzikis.com

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση