Στην Κουζίνα

Πουράκια με λουκούμια και σοκολάτα

Ναί, είναι ένας γλυκός γευστικός πειρασμός και ένας καλός τρόπος να εκμεταλλευτείτε τα λουκούμια και τη σοκολάτα που σας έχουν περισσέψει…! Ελάτε να το ετοιμάσουμε παρέα!

Συστατικά για 8 μερίδες

  • 30 γρ. καρύδια θρυμματισμένα
  • 100 γρ. λουκούμια κομμένα σε μικρά κυβάκια 4-5 χιλ.
  • 2 φύλλα κρούστας
  • 2 κ.σ. γάλα χωρίς λιπαρά
  • 60 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
  • 8 κ.σ. γιαούρτι 2% λιπαρά για σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρύδια, τα λουκούμια και τη σοκολάτα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε κάθε φύλλο κρούστας στα 4 και τα αλείφουμε ελαφρά με γάλα με τη βοήθεια ενός πινέλου.
  • Βάζουμε 1/8 της γέμισης κατά μήκος του φύλλου αφήνοντας 3 εκ. από κάθε άκρη.
  • Ρολάρουμε το φύλλο, καλύπτοντας τη γέμιση και προσεχτικά στριφογυρίζουμε τα 2 άκρα έτσι ώστε να κλείσουν και να σχηματίσουν ένα πουράκι.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση, δημιουργώντας 8 συνολικά πουράκια.
  • Βάζουμε τα πουράκια στο ταψί και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι.
  • Ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν και να γίνουν τραγανά.
  • Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε με γιαούρτι.

Δες κι άλλες συνταγές του Σεφ Άκη Πετρετζίκη στο akispetretzikis.com

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση