Ούτε εμείς είχαμε σκεφτεί ποτέ ότι μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας δημητριακά, μέχρι που διαβάσαμε τη συνταγή του akispetretzikis.com
Ας πειραματιστούμε παρέα!
Συστατικά
- 30 γρ. γάλα
- 1 αβγό, μέτριο
- 60 γρ. σιρόπι αγαύης
- 80 γρ. φιστικοβούτυρο
- 1 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
- 200 γρ. αμύγδαλο, σε σκόνη
- 30 γρ. κακάο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Για το σερβίρισμα
- γάλα
- 1 κ.σ. σπόρους τσία, προαιρετικά
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα το γάλα, το αυγό, το σιρόπι αγαύης, το φιστικοβούτυρο και τη βανίλια.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την αμυγδαλόψιχα με το κακάο και το αλάτι.
- Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
- Με το που ομογενοποιηθεί το μείγμα αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και αρχίζουμε να πλάθουμε μικρά μπαλάκια σαν στραγάλια.
- Απλώνουμε τα μπαλάκια σε ταψιά με λαδόκολλα αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
- Ψήνουμε για 5 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο το ταψί και ρολάρουμε τα μπαλάκια να αναποδογυρίσουν. Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά και αφαιρούμε από τον φούρνο.
- Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Μπορούμε να σερβίρουμε με ό,τι γάλα θέλουμε. Εναλλακτικά βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα αμυγδάλου με τους σπόρους chia και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Μοιράζουμε σε 4 μπολάκια και βάζουμε για 20-30 λεπτά στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε με τα δημητριακά.
Δεν υπάρχουν σχόλια