Μαζί με γλυκές ευχές για έναν όμορφο μήνα γεμάτο αγάπη και χαρά
, σας προτείνουμε αυτή την τούρτα υπερπαραγωγή που φυσικά εντοπίσαμε στο akispetretzikis.com Χρόνια Πολλά με υγεία και σε εσένα Άκη! Πάμε να τη φτιάξουμε και να την απολαύσουμε.
Συστατικά
TIP του Άκη
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα σου λείπουν και πρόσθεσε τα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
70 γρ. κακάο
260 ml ξινόγαλο
110 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Για το σερβίρισμα
φύλλα δυόσμου
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες και ψήνουμε στον φούρνο, για 35-40 λεπτά (σε περίπτωση που δεν έχουμε 2 φόρμες, ψήνουμε πρώτα τη μισή γέμιση και μετά την άλλη μισή) και όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσουν για περίπου 20 λεπτά.
Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και 2 κ.σ από τη συνολική κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά όλη την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας, δυναμώνουμε την ταχύτητα στον κάδο και χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι να πάρουμε ένα ωραίο και ανάλαφρο φρόστινγκ.
Κόβουμε ένα φύλλο λαδόκολας σε 3 λωρίδες και τις τοποθετούμε σε μία τουρτιέρα σε σχήμα τριγώνου. (με αυτόν τον τρόπο κρατάμε καθαρή την τουρτιέρα μας)
Σερβίρουμε το κομμάτι μας με λίγη λιωμένη σοκολάτα από πάνω και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.




Δεν υπάρχουν σχόλια