Στην Κουζίνα

Τσιπς Καρότου στον φούρνο!

Ελάτε να φτιάξουμε τα πιο εναλλακτικά τσιπς που έχουμε φάει ποτέ. Μπορούμε να τα σερβίρουμε με πολλές σάλτσες. Ο σεφ Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει ιδανικά την αβοκαντέζα!

Συστατικά
  • 500 γρ. καρότα
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι μαύρο
  • αλάτι
  • 1 κ.γ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
  • αβοκαντέζα για το σερβίρισμα


Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° C στον αέρα.
Κόβουμε τα καρότα σε λεπτά στικ 1 εκ. (σαν τις τηγανητές πατάτες).
Τα αναμειγνύουμε με το κορν φλάουρ και λίγο μαύρο πιπέρι (αναλόγως με το πόσο πικάντικα θέλουμε να γίνουν) και τα πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
Απλώνουμε τα καρότα μας σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε στον φούρνο για 40-45 λεπτά. Φροντίζουμε στο μισό του ψησίματος να τα αναποδογυρίσουμε.
Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τον φούρνο.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε λίγο αλάτι με το εστραγκόν και πασπαλίζουμε τα καρότα μας.
Σερβίρουμε με αβοκαντέζα.

Για την αβοκαντεζα:

Συστατικά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 αβοκάντο ώριμα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο μπούκοβο
  • χυμό και ξύσμα απο 1-2 λάιμ
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • φρέσκο κόλιανδρο προαιρετικά
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο να μαραθούν καλά.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μαζί με τα αβοκάντο, το αλάτι, το   πιπέρι, το μπούκοβο, τον χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, το ξύδι και τον κόλιανδο.
  • Προσθέτουμε σιγά-σιγά ελαιόλαδο όσο χρειάζεται για να γλυκάνει και να έχει το μείγμα μας ωραία υφή.
  • Σερβίρεται με πίτες ή κριτσίνια.
Tip
Ελαιόλαδο και λάιμ μπορούμε να προσθέσουμε όσο θέλουμε εξαρτάται από το γούστο μας!
akispetretzikis.com

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση