Στην Κουζίνα

Κρέπες με αλεύρι βρώμης

Βρήκαμε την τέλεια συνταγή για υγιεινές και απολαυστικές κρέπες! Προτού την μοιραστούμε μαζί σας οφείλουμε να δώσουμε τα εύσημα στο αγαπημένο bubblesandavocados.gr για την συνταγή και την εξαιρετική φωτογράφηση!

Πάμε να τις φτιάξουμε:

Υλικά:

1,5 φλιτζ. αλεύρι βρώμης (180 γρ.)

¼ φλιτζ. άμυλο ταπιόκας (ή κορν φλάουρ) (42 γρ.)

1,5 φλιτζ. γάλα αμυγδάλου (ή γάλα της επιλογής σας) (360γρ)*

1 κουτ. σούπας μέλι (προαιρετικά)

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού κανέλα

Εκτέλεση: 

Βάζουμε όλα μας τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Θα είναι αρκετά υγρό. Αν όχι προσθέτουμε λίγο ακόμη γάλα ή νερό.

Βάζουμε ένα τηγάνι 28 εκ. σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε ελάχιστο λάδι. Μόλις αρχίσει να καίει χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία ένταση και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι 2 περίπου κουταλιές της σούπας από το μείγμα μας, κουνώντας το τηγάνι ώστε να πάει το μείγμα παντού. Το αφήνουμε για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να ψηθεί η κρέπα μας και την γυρίζουμε.

Επαναλαμβάνουμε και με το υπόλοιπο μείγμα.

Θα έχουμε 8 κρέπες.

*Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο γάλα στο μείγμα μας, όσο φτιάχνουμε τις κρέπες, καθώς το αλεύρι βρώμης είναι απορροφητικό και μπορεί να ρουφήξει το υγρό μας.

Οι κρέπες διατηρούνται στο ψυγείο κλεισμένες σε τάπερ και με λαδόκολλα ενδιάμεσα για 3 μέρες και στην κατάψυξη για 1 μήνα!

 

Καλή επιτυχία!

Δείτε Επίσης

1 Σχόλιο

  • Απάντηση
    ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΟΣΙΝΑΚΗ
    17 Νοεμβρίου 2022 στις 17:52

    ΩΡΑΙΑ ΚΡΕΠΟΥΛΑ!

  • Αφήστε μια Απάντηση